В музичних чарах «Черленої рути»

Дата: 11.05.2019 12:51
Кількість переглядів: 412

Фото без описуТворчий вечір пам’яті, присвячений 70-річчю від Дня народження легендарного українського композитора-пісняра Володимира Івасюка, відбувся у Радивилівській дитячій школі мистецтв

Його земне життя тривало лише 30 років. Але за цей короткий час він виконав свою місію, використав талант і потенціал, зробивши українську пісню модною на весь світ. Феномен Володимира Івасюка у тому, що його твори  звучать донині. Більшість з них успішно пройшли іспит часу, і навіть через багато років після його смерті, зорять популярністю. У чому особливість Володимира Івасюка, який досі вражає і захоплює? Про майстерність і музичний шлях дивовижного композитора, співака, поета-пісняра, своєю творчістю «розповіли» присутнім на музичному вечорі вихованці класу сольного співу школи мистецтв під керівництвом викладача та автора ідеї С. Сех (Клюй).  

Хоч доля й відміряла Володимиру Івасюку всього 30 років життя, проте  цим коротким часовим проміжком талановитий музикант скористався сповна, адже за 30 років життя створив 107 пісень. Також він є автором 53 інструментальних творів і музичного супроводу до кількох спектаклів. Крім того, що був талановитим композитором, Володимир Івасюк ще й професійно знався на медицині, добре грав на скрипці, фортепіано, віолончелі, гітарі, чудово виконував власні пісні.

Наскільки жваво творчість Володимира Івасюка зацікавлює підростаюче покоління, зачіпає за живе, стимулює на творчі експерименти у світі музики, юні вокалісти, за підтримки учнів інструментальних відділів школи мистецтв, продемонстрували у своїх зворушливих та натхненних виступах. У їх виконанні прозвучали кращі авторські твори композитора. Зокрема, композиції «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Балада про мальви» та ряд інших пісень, які за увесь цей час примножували любов слухача та стали  воістину народними.  Щирість та тепло дитячих голосів Т.Собчука, Ю.Колеснік, У. Бабак, Д.Кіщун, Н.Мороз, Х.Притули, А.Чуй, а також творча участь вокального ансамблю викладачів школи, надали нового звучання пісенним шедеврам, куплети яких знають всі українці.  Завдяки майстерному акомпануванню тріо гітаристів та скрипалів під керівництвом М.Михайлової, В.Бохонко, концертмейстера І.Чалик, музичний вечір був сповнений трепетного звучання «живих» мелодій, які дуже щемно торкались сердець присутніх. Раз-у-раз вдячні глядачі проводжали зі сцени учасників концерту бурхливими оплесками, а також охоче підспівували юним виконавцям. А фіналом музичного вечора стало злагоджене виконання "Червоної рути " – культового українського хіта, який знову об’єднав тих, хто на сцені, з тими, хто в залі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних