Чути відлуння дзвонів Чорнобиля

Дата: 02.05.2019 14:50
Кількість переглядів: 561

Фото без описуУ Радивилові згадували сумну дату – 33-ю річницю аварії на Чорнобильській АЕС. Біда, яка сталась уночі 26 квітня 1986 року неподалік від старовинного містечка Чорнобиль назавжди залишиться у нашій пам’яті як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити гіркі плоди. 
У роковини атомної трагедії на Алеї Слави, що в міському парку ім.Т.Шевченка, відбулась поминальна панахида та мітинг-реквієм за участю громадськості, представників влади, учасників районної спілки «Чорнобиль». Вшановуючи подвиг героїв-ліквідаторів, які заступили нас собою і за наказом совісті першими увійшли у епіцентр ядерного смерчу, біля пам’ятного знака загиблим учасникам ліквідації чорнобильської катастрофи вже традиційно поклали квіти. Перед заупокійним молебнем, який відправили священики та хористи міського храму Святого Олександра Невського, учасники жалобного зібрання долучились до скорботної хвилини мовчання. Спогадами про жахливі епізоди ядерного апокаліпсису поділився голова районної спілки «Чорнобиль» І.Степанюк. Розповідаючи про найбільшу техногенну катастрофу 20-го сторіччя, він звернув увагу присутніх на те, що в нашому районі проживає 324 особи, які мали відношення до аварії на ЧАЕС. Серед них – 78 ліквідаторів аварії, внаслідок ураження смертоносною радіацією 28 ліквідаторів уже немає серед живих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних