Успішне подолання труднощів, що виникають під час утримання житлового фонду, залежить від скоординованих дій органів місцевого самоврядування та мешканців багатоповерхових будинків, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСББ). З цією метою торік, у квітні, міською радою була прийнята «Програма підтримки будинків ОСББ на території міста Радивилова впродовж 2018-2020 років».

Відповідно до її концепції, міський бюджет долучається до співфінансування будь-якого капітального ремонту в багатоквартирному будинку, де створено ОСББ. В будинку, де є більше тридцяти квартир, всі витрати на проведення капітального ремонту розподіляються порівну, п’ятдесят на п’ятдесят відсотків Якщо в будинку налічується до тридцяти квартир, дольова участь з міського бюджету становитиме шістдесят відсотків, а решта сорок відсотків – внесок об’єднання. За таким принципом, наприклад, відбувалось фінансування робіт у ОСББ «Наш дім», що на вулиці Балки, 7.  Тамтешнє об’єднання співвласників одним із перших в Радивилові  скористалося цільовою програмою міської підтримки ОСББ. І тепер має привід для радощів: тут повністю замінено дах, площею 500 квадратних метрів, замість дірявого шиферу тепер виблискує нова металочерепиця. Аби покрівля прослужила довго і надійно, під час ремонтних робіт, де це було необхідно, замінили і конструкції дерев’яної опори даху.

Загальна вартість капітального ремонту, відповідно до акту виконаних робіт, склала 425 тисяч гривень. З них  255 тисяч гривень – дольова участь з міського бюджету. Частка оплати ОСББ – 170 тисяч гривень. Досягнутий результат – яскравий приклад того, як із залученням коштів місцевого бюджету та співвласників будинків відбувається осучаснення та обновлення житлового фонду в райцентрі.

Про те, що у подібній формулі співпраці з міською радою радивилівці вбачають для себе неабияку вигоду, уже засвідчили два нові звернення від ОСББ. Наступними після «Нашого дому» з намірами капітально оновити дах у міську раду звернулись представники ОСББ «Моя сім’я», що  на вулиці Кременецькій, 103, та ОСББ «Мрія» (вул.О.Невського, 71/Б).

Програмою підтримки може скористатися будь-яке об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Радивилова, яке вже зареєстроване і має всі необхідні установчі документи, власним коштом виготовлену проектно-кошторисну документацію, яку перевірено на  відповідність до діючих законодавчих вимог.