КОЛИ РАДІЮТЬ ДІТИ, Є МАЙБУТНЄ!

Дата: 26.03.2019 17:31
Кількість переглядів: 1200

Фото без описуУ Перенятинському ДНЗ «Колосок» цього вівторка було людно, як на велике свято. А подія тут сталася і справді непересічна, без перебільшення – празникова! У дитсадку – новосілля: входини у капітально відремонтовану  групу відзначали найстарші вихованці.

Дотепер у «Колоску» функціонувала лише одна, зведена група, де готувалися до навчання у школі 27 малюків різного віку. Тому облаштування окремої функціональної території для занять із найстаршими, які, відповідно до методичних рекомендацій, ще до моменту, коли шкільний дзвінок покличе їх за парти, повинні навчитися й читати, й писати, й рахувати, прирівнювали до дитячої мрії. Здійснити таку вдалося вже цієї весни.

Разом із березневим теплом і першими суцвіттями ніжних пролісків, прилинула до Перенятинського дошкільного навчального закладу і радісна подія – тут відкривала двері першим вихованцям простора, обновлена за сучасними вимогами, група, яку будуть відвідувати 20 дошкільнят. З цієї нагоди вдячна дітвора підготувала усім, хто долучився до такої знакової події, творчий букет з вітань. Зі щирими словами подяки до міського голови М.А.Карапетяна, який ще з моменту створення територіальної громади перейнявся проблемою відкриття другої групи і цього дня також побував у Перенятині, розділивши мить радості із місцевими жителями, звернулась завідувачка ДНЗ «Колосок» О.О.Партко:

- Завдяки вам, Миколо Аракеловичу, на сьогодні ми маємо зроблений капітальний ремонт в усіх приміщеннях групи. Тут встановлені металопластикові вікна, проведене електропостачання та опалення. Наново змонтовано систему холодного та гарячого водопостачання. У санвузлах  - нова сантехніка. Комфортні меблі у спальні, ігровій кімнатах, роздягальні.

У свою чергу, міський голова відзначив: облаштувати такі затишні умови дітям вдалося б не настільки швидко, якби не тісна підтримка батьківської спільноти та меценатів – керівників  місцевих підприємств І.П. Перетятка  (ПП Агро-Експрес-Сервіс), Ю.І.Джуня (ТЗОВ «Юрмія»), приватного підприємця М.М.Чучака.

- Я вдячний кожному, хто допоміг реалізувати цей проект. Насамперед, батькам і педагогічному колективу, які допомагали власною працею. Адже капітальна реконструкція додаткової групи у Перенятинському дитсадочку стала певним показником того, як влада може успішно співпрацювати із територіальною громадою. Як бачите, тут створено усі необхідні умови, щоби діти мали можливість якісно отримувати дошкільну освіту. Кошти на придбання будівельних матеріалів, а це 250 тисяч гривень,  було закладено у міському бюджеті. А от усі будівельні роботи взяли на себе батьківські руки, за що висловлюю місцевій громаді щире людське спасибі. Належне хочу віддати і в.о. старости Башарівського старостинського округу Ігорю Павловичу Круку, який настільки уміло згуртував односельців, мобілізував їх довкола перспективи розширити діючий дитсадок. Тепер, маю надію, у Перенятині частіше народжуватимуться малюки, адже вони тепер мають, де виховуватися, навчатися і розвиватися, - підкреслив міський голова, вручивши малечі на згадку про святкову подію чималий пакунок з різноманітними розвивальними іграшками та забавками.

Подяками міського голови та пам’ятними подарунками було також відзначено найактивніших батьків, чиїми руками у новооблаштованій групі пророблено левову частину робіт - Т.О. Білецького, Ю.М.Пасічника, Р.А.Желєзняк, С.С.Малецького. Подякою міський голова відзначив також в.о. старости І.П.Крука, який увесь цей час також не стояв осторонь окреслених завдань, і активно долучався до ремонтного процесу.

Із таким знаковим досягненням привітала присутніх і начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради І.М.Ковалевська. Вона відзначила наступне:

- Вже стало своєрідною доброю традицією у нашій громаді відкривати дитсадки та додаткові групи для навчання та виховання дошкільнят. Повірте, цим ми робимо інвестиції в майбутнє. Якщо створюємо комфортні умови для наших діток, отже - думаємо про завтрашній день. Хочеться вірити, що ці малята стануть гідною новою генерацією, яка також буде працювати на благо та розвиток рідного краю, всієї країни.

За те, що у додатковій групі Перенятинського дитсадка, нарешті, відбулось новосілля, Ірина Миколаївна подякувала голові Радивилівської ОТГ М.А.Карапетяну та всім, хто вболівав за результативне вирішення цього питання. Наймолодшим вихованцям вона побажала комфортного перебування у відремонтованому й затишному приміщенні. А всьому педагогічному колективу - успішної та плідної праці на нелегкій освітянській ниві.

Материнську подяку людям, які доклали сил, старання, а також - частинку душі,  аби один із березневих днів був саме таким в житті Башарівського старостинства, а у вихованців «Колоска» - привід для радощів, висловила місцева жителька О.С.Кавуза.  Що цей заклад засяяв новими кольорами щасливого дитинства, усі присутні мали нагоду переконатися, переглянувши яскраву концертну програму у старанному виконанні маленьких артистів.

Наталка Янчин

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних