КОЛЕГІЯ МІНІСТЕРСТВА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Дата: 15.03.2019 09:36
Кількість переглядів: 619

Фото без описуЗабезпечення індексації пенсій, проведення монетизації субсидій, підтримка сім’ї та підвищення рівня народжуваності. Такі пріоритети роботи Мінсоцполітики на 2019 рік були озвучені Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час колегії Міністерства соціальної політики України, яка відбулась нещодавно у м. Києві. Участь у колегії Міністерства соціальної політики України взяв міський голова М.Карапетян. 

На початку зустрічі Глава Уряду подякував працівникам соціальної сфери і високо оцінив їх роботу. Він зазначив: «Люди звертаються до соціальних служб, коли їм потрібна допомога. І наше завдання – побудувати якісний суспільний діалог, аби людина зрозуміла, що їй підуть назустріч і допоможуть. А тому Ваша робота важлива, і ми її дуже цінуємо».

Крім того, Прем’єр-міністр наголосив, що один з пріоритетів роботи Уряду в 2019 році – розвиток людського капіталу. При цьому ключовими напрямками є безпосередньо соціальний захист, освіта й медицина.

«Ми маємо завдання не тільки забезпечити зростання економіки, а й реінвестувати надбання економіки в якість життя людини, – додав Володимир Гройсман. – Зараз стоїть завдання забезпечити першу автоматичну індексацію пенсій – відповідно до закону, який схвалено у жовтні 2017 року. Все потрібно зробити вчасно і якісно, пояснити все людям. Далі – монетизація субсидій. Завдання – захистити і дати конкретну допомогу людині та родині, яка не має можливості заплатити повну ціну за тепло і воду». При цьому він акцентував увагу на індивідуальному підході до кожної людини чи родини, до тих умов, в яких той чи інший громадянин проживає.

Під час виступу Володимир Гройсман також торкнувся й теми забезпечення іншими соціальними послугами – передусім житлом, санаторним лікуванням, послугами для людей з інвалідністю.

За його словами, питання підтримки дітей, сімей з дітьми та підтримки зростання народжуваності має стати ще одним пріоритетом роботи Мінсоцполітики. Для цього вже запроваджено низку програм: «Пакунок малюка», «Муніципальна няня», розбудовуються дитячі садочки. Все це має працювати і в подальшому.

 

Наш кор..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних