Пошук

В пам'ять про Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2019 09:11
Кількість переглядів: 499

Фото без описуУ Радивилові відбулося громадське зібрання та поминальне богослужіння: місцева громада молитовно згадала про тих, хто у 2014-му ціною власного життя відстоював проєвропейське майбутнє українців на Майдані…

Їх назвали Небесною сотнею – співвітчизників, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі. У п’яту річницю розстрілів на Майдані радивилівці зібралися біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. До жалобних заходів долучилася секретар міської ради І.С.Герасимчук,  а також народний депутат від Дубенського виборчого округу О.В.Дехтярчук, який у середу, 20 лютого, побував з робочим візитом у Радивилові.

Під жалобні мотиви пісні-реквієму «Пливе кача» до пам’ятного знака було покладено квіти. За традицією, присутні запалили свічі. Їх світло  - як данина тим, хто навічно пішов  від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Ведучі – вихованці гуртків міського Будинку культури закликали хвилиною мовчання виявити пошану світлій пам’яті усіх загиблих на Майдані. Учасниці народного аматорського ансамблю «Лелія» проникливо виконали пісню-символ трагічних наслідків найкровопролитніших подій Революції Гідності – «Небесна сотня білих журавлів», під час якої випустили у небесну синь трьох білокрилих птахів. Як сподівання на мир, якого нині так прагне українська земля. Про ці події п’ятирічної давнини, які сколихнули весь світ, не залишили байдужою жодної душі, поетичним рядком висловилися і вихованці літературного гуртка Радивилівського міського будинку школяра (керівник В.К.Почтарук). Разом із благочинним Радивилівського благочиння ПЦУ протоієреєм Ігорем Данилюком, громадськість міста молитовно вшанувала всіх, хто героїчно загинув у дні розстрілів на Майдані. По завершенні поминального богослужіння усі присутні виконали духовний гімн України «Боже Великий Єдиний, нам Україну храни!».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних