В Радивилівській міській раді систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є забезпечити реалізацію прав наймолодших на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Комісія, відповідно до покладених на неї завдань, розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення. 

У понеділок, 11 лютого, під керівництвом заступника міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастуха  було проведено чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Радивилівської міської ради. На порядок денний було винесено, зокрема, питання про доцільність позбавлення батьківських прав окремих жителів об’єднаної громади, про надання дозволів на укладання договору – дарування житлової площі, а також про надання дозволу на вчинення правочину щодо нерухомого майна дитини, з правом подальшої передачі даних нежитлових приміщень в оренду та можливу суборенду третім особам. Підготовлені матеріали були детально вивчені учасниками засідання, начальником служби у справах дітей Радивилівської міської ради О.М.Пісарєвою були надані всі необхідні, згідно чинного законодавства, документи для їх розгляду, заслухані виступи заявників, відповідачів та запрошених. Підсумувавши кожне питання, членами комісії були прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів наймолодших жителів громади.

Згідно із висновками комісії, одну із заявлених сімей, яка проживає у м.Радивилів, і де обоє батьків довготривалий час ухиляються від догляду за двома неповнолітніми дітьми, впродовж трьох місяців буде взято під строгий контроль. Якщо ситуація не зміниться на краще, виконавчий комітет Радивилівської міської ради рекомендуватиме районному суду висновок про доцільність подальшого позбавлення батьківських прав стосовно двох малолітніх дітей. Впродовж п’яти місяців перебуватиме під пильним супроводом й інша сім’я з с.Башарівка Радивилівської ОТГ. За цей час несумлінні батьки також матимуть чи не вирішальну можливість змінитися і покращити умови, у яких нині підростають двоє малолітніх дітей. Бо, в протилежному випадку, районний суд також матиме відповідний висновок виконавчого комітету міської ради про доцільність позбавити їх батьківських прав стосовно до малолітньої дочки 2012 р.н. та неповнолітнього сина 2004 р.н. В обох зазначених випадках рішення комісії не суперечать інтересам дітей.