Добрим людям – на здоров’я!

Дата: 27.12.2018 17:18
Кількість переглядів: 601

Фото без описуТільки вчора у відділенні денного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) встановили новорічну ялинку, як вже сьогодні біля неї – перший чудовий подарунок. На потреби пацієнтів з проблемами опорно-рухового апарату, які проходять тут оздоровлення, було презентований сучасний еліптичний тренажер  (альтернативна назва – орбітрек).

Спеціалізоване обладнання відділенню за власні кошти придбали Радивилівський міський голова Микола Аракелович Карапетян та народний депутат України від Дубенського виборчого округу Олександр Володимирович Дехтярчук, який сьогодні побував у нашому місті з робочим візитом.

Механічний тренажер, на якому вже більше десяти років проходять реабілітацію пенсіонери, а також жителі нашої громади з особливими потребами, уже давно вичерпав експлуатаційний ресурс і частіше перебував на ремонті, аніж виконував оздоровчу функцію у кімнаті лікувальної фізкультури. Нічого дивного: будь-яка техніка, як і людський організм, також має властивість зношуватися, констатували ще донедавна одну із найбільш актуальних проблем у своїй роботі працівники відділення. І додали: заміну старого тренажера нізащо б не вдалося вирішити позитивно, якби не допомога у цьому та безпосередня участь голови міської ради Радивилівської об’єднаної територіальної громади. Лише кілька тижнів тому  Микола Аракелович мав безпосередній діалог з відвідувачами та персоналом відділення денного перебування, під час якого вислухав усі міркування щодо того, як вивести реабілітаційно-оздоровчий напрямок терцентру на якісно новий рівень.

Тоді й запевнив всіх учасників зустрічі: увага до потреб здоров’я соціально-вразливих верств жителів громади, людей, які потребують систематичного лікування, тільки посилюватиметься. А, відтак, міська рада докладатиме максимум зусиль, аби відділення мало новітнє устаткування та відповідало вимогам часу. Як продемонструвала сьогоднішня подія, краще за будь-які слова можуть «говорити» тільки реальні справи.

Високу оцінку обнові надав фахівець з фізичної реабілітації Мельничук Віктор Ілліч, який щодня призначає як індивідуальні, так і групові заняття відвідувачам відділення. Він зауважив, що рухи на орбітреку нагадують ходьбу на лижах, і під час занять на цій «машині здоров’я» дуже ефективно зміцнюються одночасно кілька груп м’язів, загартовується серце. При цьому немає значного навантаження на суглоби, що дуже важливо тих випадках, коли пацієнти страждають такими недугами, або мають травми хребта. До того ж, нове обладнання працює на електромагнітному приводі. А це найпрогресивніший і найбільш якісний еліптичний тренажер наших днів. Він безшумний, надійний, має великий запас витривалості.  За допомогою цього пристрою можна визначати пацієнтам навантаження з високою точністю, а також встановлювати необхідну програму занять за допомогою електронної системи. Сучасний дисплей відображає дистанцію, час і серцевий пульс. Механічний пристрій, яким до цього користувалися відвідувачі відділення денного перебування терцентру, «похизуватися» такими новітніми функціональними властивостями не міг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних