А Чорнобиль і досі болить

Дата: 15.12.2018 08:39
Кількість переглядів: 551

Фото без описуОсь уже більше тридцяти років не стихає скорботне відлуння Чорнобильських дзвонів, не втрачає своєї гіркоти слід, який залишила після себе та страшна аварія  на четвертому енергоблоці сумнозвісної атомної електростанції.

У п’ятницю, 14 грудня, в день вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у Радивилові відбулося громадське зібрання. До пам’ятного знаку загиблим чорнобильцям, що в міському парку на Алеї Слави, поклали квіти.  Було оголошено хвилину мовчання - як данину суспільної шани всім, хто, рятуючи людство від ядерної небезпеки, пожертвували найдорожчим – своїм життям. 

З побажаннями міцного здоров’я, мирного неба, сімейного затишку та довгих років життя до присутніх ліквідаторів, за традицією, звернувся голова районної спілки «Чорнобиль» І.М.Степанюк. Він наголосив, що на сьогоднішній день у нашому районі проживають 78 ліквідаторів. З сумом у голосі було названо й іншу цифру - 28 ліквідаторів вже пішли з життя через назавжди підкошене у Чорнобилі здоров’я.

В пам'ять про тих, хто самовіддано йшов на смертельний ризик, приборкуючи ядерну стихію, було відправлено поминальне богослужіння. Спільну молитву очолив протоієрей міського храму Святого Олександра Невського о.Ярослав.

Щиросердечну подяку за мужність та відвагу у тих екстремальних умовах, в яких довелось вести двобій із небезпечною радіацією, чорнобильцям-ліквідаторам висловив заступник голови міської ради О.В.Пастух. Від імені міського голови, з нагоди Дня вшанування учасників  ліквідації наслідків техногенної катастрофи на ЧАЕС представникам Радивилівської спілки «Чорнобиль» було вручено подяки та матеріальні нагороди. Цінними подарунками та почесними грамотами чорнобильців-ліквідаторів відзначили і керівники Радивилівської районної ради та райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних