Є стратегія, не забариться й результат

Дата: 14.12.2018 09:24
Кількість переглядів: 649

Фото без описуПро виклики, а також про базові тези, що визначатимуть на кілька років вперед життя радивилівської громади, як і району в цілому, говорили у четвер, 13 грудня. Цього дня у актовій залі Радивилівської школи мистецтв відбулось перше засідання Ради регіонального розвитку.

Задля економічного розвитку і ефективного використання фінансових ресурсів в районі розпочато роботу над створенням нової Стратегії, що стане своєрідним майданчиком для подальшої взаємодії всіх органів державної влади на місцях.  Якою бути формулі успіху Радивилівщини, ділились своїми баченнями голови об’єднаних територіальних громад району, працівники районної ради та райдержадміністрації, представники бізнесу, медики та представники освітянської сфери. Засідання Ради складалось з трьох панельних дискусій, кожна з яких була присвячена різним тематикам. Так, зокрема, про освітні ініціативи в дії присутніх ознайомили начальники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської та Козинської об’єднаних громад І.М.Ковалевська, М.В.Вижицька, Крупецький сільський голова В.В.Мошкун.

З доповідями на тему «Допомога поруч. Доступна медицина» виступили головний лікар Радивилівської лікарні Ф.Г.Стецюк та головний лікар районного центру ПМСД В.В.Поляк. Про те, як відбувається реалізація ключових реформ, започаткованих на сьогодні в державі, на прикладі розвитку Радивилівської ОТГ, під час засідання Ради доповів, зокрема, міський голова М.А.Карапетян. Він зауважив: після завершення процесу об’єднання громади у 2015-му році уже впевнено можна говорити про доволі вагомі та відчутні для кожного її жителя позитивні зміни. Його розповідь про все, що за цей час вдалось збудувати, реконструювати, відремонтувати й оновити, доповнила розлога відеопрезентація.

Важливу подію не оминув увагою і народний депутат України від Дубенського виборчого округу О.В.Дехтярчук, який у четвер, 13 грудня, також долучився до актуального діалогу. Він авторитетно підкреслив: процес децентралізації влади в Україні був впроваджений для того, щоб максимально наблизити громаду до влади, а людину – до прийняття рішень, яким забезпечується достойний рівень її життя. До того ж, наш край має усі необхідні передумови, щоб зайняти гідне місце на мапі області.

Тож аби підвищити інвестиційну привабливість Радивилівщини та конкурентоспроможність її громад, в перелік основних завдань Ради, з урахуванням напрацьованого на кожній з територій управлінського досвіду, на перші щаблі наразі вивели саме плановість.  І недарма, бо якраз це завдання і визначив за пріоритет Президент України, доручивши в кожному районі, області, в кожній ОТГ  розробити порядок перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. І не просто розробити, а й почати обговорення цих планів в громадах, з кожним жителем, в кожному населеному пункті. Ці довготермінові плани дадуть змогу кожній громаді визначити свої переваги, пріоритети і, на їх основі, зосередити увагу на об’єктах, які будуть реалізовуватися одними з перших.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних