Його модератор та викладач -  волонтер Корпусу Миру Тоні Фен із США. Прибув у нашу громаду на початку листопада, одразу після складання присяги в м.Києві. Два роки Тоні Фен житиме й працюватиме пліч-о-пліч з радивилівцями, впроваджуючи іноземний досвід успішного розвитку молодіжного середовища. За час свого перебування тут амбітний іноземець планує створити, зокрема,  сучасну платформу для якісного  спілкування креативних та ініціативних, мотивувати тинейджерів до волонтерства і здорового способу життя. А також дати старт хоча б кільком англомовним клубам та клубам за інтересами.

Щоб більш чітко та якісно сформулювати власну волонтерську концепцію, Тоні Фену знадобилося всього кілька тижнів.  Цей час було розподілено на відвідування загальноосвітніх навчальних закладів об’єднаної громади та закладів гурткової роботи. Волонтер доволі швидко ознайомився із головними вподобаннями та палітрою захоплень тутешньої молоді. І, як вдалось з’ясувати, вивчення іноземної мови  якраз один із «трендів» в молодіжних пріоритетах. Тож перше, з чого стартувала практична діяльність волонтера-американця, стало відкриття англомовного клубу на базі центральної міської бібліотеки. Цього вівторка відбулось перше ознайомче заняття, на якому побували більше сорока школярів молодшого шкільного віку, а також учні-старшокласники. У комфортному поєднанні командних ігор, тренінгів, інтелектуальних занять, діти спілкувались англійською мовою між собою та з іноземним волонтером. Враження перевершили очікування, бо на суцільному позитиві були всі: і організатори, і учасники. Тож, є переконання, надалі коло прихильників англомовного клубу стрімко розширюватиметься і надалі ця територія стане чудовим місцем для реалізації учнями захоплюючих проектів та завдань. Заняття у англомовному клубі проводитимуться безоплатно, щовівторка у залі центральної бібліотеки: о 14:00 – займатимуться наймолодші, а о 16:00 – старші школярі.

З ініціативи волонтера Корпусу Миру у п’ятницю, 30 листопада, в нашому місті стартує ще один доволі таки креативний проект, завдання якого – сформулювати Молодіжну раду. По-суті, команду однодумців з числа талановитої, ініціативної та перспективної молоді, яка вболіває за щасливе майбутнє своєї громади, готова ділитися яскравими ідеями і діяти у напрямку їх реалізації.

 

Наталка Янчин