Плекаючи мистецьку надію

Дата: 27.11.2018 10:22
Кількість переглядів: 605

Фото без описуЗа сприяння Радивилівської міської ради, відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту цієї неділю в нашому місті відбувся сьомий міжобласний конкурс юних виконавців української інструментальної музики імені композитора-земляка Германа Леонтійовича Жуковського.

Радивилівщина виплекала чимало відомих людей – поета Григорія Чубая, сатирика Івана Журавницького, бібліографа Богдана Боднарського, письменника Миколу Ледянка, археолога Ігоря Свєшнікова, мецената Мойсея Гінсбурга, краєзнавця Федора Бортника. Наш квітучий, багатий музичними традиціями край, став рідною колискою і для видатного піаніста, композитора, педагога й диригента Германа Леонтійовича Жуковського. Пам’яті музичного генія у Радивилові присвячено видовищний конкурс дитячих талантів, де кожні два роки з-поміж юних поціновувачів академічної музики відкриваються нові імена. Впевнені в собі та віртуозні у виконанні, ті в майбутньому мають високі шанси яскраво засвітити власну зірку на творчому небосхилі музичного мистецтва.

Кожного разу цей конкурс дитячої творчості виходить на якісно новий виконавський на організаційний рівень. Цього листопада, наприклад,  на музичні прослуховування з’їхалася рекордна за увесь період кількість учасників - близько півсотні вихованців мистецьких шкіл з різних куточків Рівненської, Львівської й Тернопільської областей. На відкриття конкурсу було запрошено і секретаря Радивилівської міської ради І.С.Герасимчук. Оцінювало здібності юних інструменталістів  кваліфіковане журі під головуванням заслуженого діяча мистецтв, професора, лауреата мистецької премії імені Г.Жуковського, завідувача кафедри музичного фольклору Інституту мистецтв РДГУ Богдана Йосиповича Столярчука.

Конкурсна програма передбачала виконання двох різнохарактерних музичних творів, один з яких – українського автора. Музика, яку творили композитори різних епох, юні меломани зуміли передати надзвичайно зворушливо та майстерно. Вкладаючи у кожен акорд відтінки настрою, душі, переживань.  І така музика окрилювала і дарувала натхнення.  Досить багатою була і палітра інструментів, які були представлені на конкурсі – змагались за симпатії журі та перемогу скрипалі і бандуристи, піаністи, гітаристи та баяністи, а також вихованці класу духових інструментів. Музикантів, які кожної хвилини пересилювали свої хвилювання, гаряче підтримували оплесками глядачі та викладачі-наставники, батьки, друзі. Це допомагало впевненіше впоратися із завданнями конкурсу. Донести настрій твору та продемонструвати виконавський хист. 

За підсумками огляду, який завершився ближче до вечора, всіх учасників було запрошено на церемонію нагородження. На згадку про творчі гостини у нашому місті кожен отримав пам’ятні подарунки від Радивилівської міської ради та грамоти за участь - від дирекції школи мистецтв. А переможці у заявлених номінаціях під щирі оплески глядачів та викладачів-наставників - почесні грамоти та заохочувальні премії. Заслужені нагороди підростаючій зміні, які до вподоби академічна музика, і на яку покладаються великі мистецькі надії у її розвитку,  Богдан Йосипович вручав  особисто.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних