ПІДТРИМКА МЕДИЦИНИ ВИМАГАЄ СКООРДИНОВАНИХ ЗУСИЛЬ

Дата: 23.11.2018 10:12
Кількість переглядів: 643

Фото без описуВід часу створення на території нашого району об’єднаних територіальних громад, значних змін та перетворень зазнало чимало галузей та управлінських ланок. Десь ці зміни пройшли швидко і легко, десь розтяглися у часі і доволі болюче зачепили інтереси окремих працівників та обслуговуваних ними категорій населення. До таких галузей належить і служба охорони здоров’я.

Склалась доволі пікантна, щиро ж кажучи, тривожна і серйозна ситуація: лікуватись та оздоровлюватись в заклади медицини, розташовані в райцентрі, бажає все населення району, а оплачувати всі ці доволі недешеві нині послуги мусить…Радивилівська ОТГ. Адже, попри нібито досягнуті домовленості та підписані угоди, інші дві громади, Крупецька та Козинська, не вельми поспішають брати на себе бодай частку фінансово-економічної підтримки районної лікарні, первинної та вторинної ланок охорони здоров’я населення.

Саме  ця проблема стала стрижнем обговорення шляхів подальшого розвитку галузі на зустрічі керівництва міської ради, медичних установ міста та району, з представниками «Центру розвитку місцевого самоврядування» в Рівненській області.

Участь у розмові взяли міський голова Микола Аракелович Карапетян, його заступник Олександр Володимирович Пастух, керуючий справами міськвиконкому Сергій Володимирович Гуща, головний лікар районної лікарні Федір Григорович Стецюк, керівник комунального закладу охорони здоров'я "Радивилівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Валентина Володимирівна Поляк, спеціалісти «Центру розвитку місцевого самоврядування» Василь Іванович Височанський, Валерій Олександрович Мікуліч, Олександр Миколайович Придатко.

У ході обговорення піднятих на зустрічі проблем утримання та фінансово-економічного забезпечення мед установ у наступному фінансовому році було досягнуто домовленості провести наступну зустріч у ширшому форматі:  залученням  керівництва району, Крупецької та Козинської громад, сільрад, що ще не визначились у об’єднавчому процесі.

 

Володимир Мартинюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних