До енергонезалежності – через альтернативні ресурси

Дата: 21.11.2018 10:08
Кількість переглядів: 1185

Фото без описуЯк успішно переформатувати роботу закладів соціальної інфраструктури на  енергоощадний режим – новітні рішення з приводу цього директори шкіл й дитсадків, в.о. старост об’єднаної громади вивчали у вівторок, 20 листопада. У залі засідань Радивилівської міської ради проходив відкритий навчальний семінар за участю експерта у сфері енергозбереження, директора ТОВ «СІМПЕНЕРДЖІ» Віталія Устимчука (м.Луцьк).

 

На сьогоднішній день панацеєю від дорогого газу видається встановлення котелень на твердому паливі. Разом з тим є чітке усвідомлення: так триватиме доти, наскільки вистачатиме ресурсів на їх безперебійне функціонування. Хоч така перспектива нині й видається довготерміновою, експерти б’ють на сполох:  всього за кілька років перед усіма суб’єктами й об’єктами господарювання гостро постане інша проблема. Яку ж альтернативу обирати далі?

У Радивилівській ОТГ уже вивчають кращий досвід у цьому напрямку і готові на експерименти, розглядаючи варіанти: які з альтернативних джерел видобутку тепла застосувати на своїй території?

В рамках семінару було продемонстровано сучасний досвід та найбільш успішні приклади реалізації енергозберігаючих проектів, які дозволяють суттєво заощаджувати кошти на енергоносії. Адже ця стаття бюджетних витрат, як відомо, одна із найбільш обтяжливих для чи не на кожного вітчизняного підприємства, як і для більшості об’єктів соціальної інфраструктури.

- Одними з перших перетворень, які, в подальшому, сприятимуть ефективному використанню енергоресурсів, є аудит будівель на предмет виявлення так званих «теплових дір», модернізація системи опалення та розсудливе управління нею, заміна вікон-дверей та утеплення фасадів приміщень, - зауважив експерт в ході відеодемонстрації  новітнього устаткування, яке дозволяє обирати альтернативу не тільки природному газу, а й твердопаливним котельням, і довгі роки ефективно підтримувати у приміщеннях комфортний клімат-контроль. Заощаджуючи, при цьому, навіть більше 50 відсотків нинішніх витрат на енергоносії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних