Радились, як будуть зберігати та відроджувати традиції

Дата: 06.11.2018 16:08
Кількість переглядів: 719

Фото без описуВ рамках проекту «Об’єднання майстрів декоративно-прикладного та художнього мистецтва Радивилівщини при історичному музеї для представництва в туристичній галузі, успішної реалізації сувенірної продукції та популяризації традицій та звичаїв українського народу», що реалізовується за кошти гранту Українського культурного фонду, відбувся круглий стіл «Знай наших» за участю майстрів та художників, представників влади, УКФ, волонтерів Корпусу Миру, ЗМІ та громадських активістів.

Загалом захід відвідали більше 30 учасників. Після реєстрації розпочалося знайомство та представлення кожного з оголошеною причиною візиту. У  пізнавальній дискусії «Традиції та експерименти в декоративно-прикладному та художньому мистецтві» взяли участь: Ростислав Воронко – художник, уродженець нашого краю, який проживає в Німеччині, Ольга Круглик – кераміст з власним бізнесом, Оксана Петровська – вільний художник та ілюстратор дитячих книжок, Ірина Ковалевська – начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді  та спорту Радивилівської міської ради, Валентина Ківельова – керівник гуртків Будинку школяра, Мар’яна Олійник – ткаля та учасник ГО «Центр дослідження і відродження Волині», Олеся Шикало – директор музею. Загалом дискусія мала пізнавальний характер, було представлено різні напрямки декоративно-прикладного та художнього мистецтва та його вплив на наше життя в минулому та в сьогоденні.  Відвідувачі отримали вичерпну інформацію про проект та його фінансування. Представник УКФ – Ольга Запорожець закликала громадськість до  реалізації своїх ідей через написання проектів для участі у конкурсі грантів Українського культурного фонду.  Серед учасників, крім творчих майстрів активними були і представники місцевих закладів: школи мистецтв, бібліотеки, служби молоді. Гарного позитивного настрою зустрічі додала викладач по класу бандури – Юлія Райтер.  Як і було заплановано, відбулися майстер-класи за досить незвичними напрямками мистецтва – карвінг або фударт та флористика. Майстрині Наталія Бурмай (оформляє фуршети до свят) та Катя Тютюнник (має власну квіткову кав’ярню) зацікавили усіх присутніх своєю творчістю. Воркшоп (колективне навчання) із темою «Планування діяльності Центру збереження традицій» викликав неймовірний викид емоцій. Учасники поділилися на три команди для обговорення поставленого завдання. Була подана велика кількість пропозицій, виголошені цікаві ідеї  про діяльність та напрямок роботи Центру. Нестандартні рішення проблем запропонували, зокрема, і волонтери Корпусу Миру – Алекс Полк та Тоні Фан. Перекладач Наталія Зламан озвучила ідеї іноземців, які одразу підтримали представники творчої громадськості нашого міста. Слушні пропозиції поступили від гості заходу – Марії Браславець, яка займається волонтерством та розвитком культурного середовища. Зібрані пропозиції та побажання будуть застосовані в діяльності Центру та в плануванні роботи. Захід відбувся завдяки ініціативній та креативній громаді нашого міста.

Олеся Шикало, директор Радивилівського історичного музею

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних