При Радивилівському історичному музеї створять культурно-просвітницький центр, концепція якого – берегти та популяризувати українські традиції.

Дата: 31.10.2018 09:16
Кількість переглядів: 547

Довкола спільної мети заплановано згуртувати кращих умільців народних промислів нашої об’єднаної громади.  Саме талановиті й обдаровані люди, які тут проживають, зможуть якнайкраще представити свій регіон та його можливості усім, кого приведуть на радивилівську землю службові справи, туристичні маршрути. Відповідний проект на тему «Об’єднання майстрів декоративно-прикладного та художнього мистецтва Радивилівщини при історичному музеї для представництва в туристичній галузі, успішної реалізації сувенірної продукції та популяризації традицій та звичаїв українського народу» радивилівські музейники нещодавно представили на конкурсі  Українського Культурного Фонду. І здобули на його реалізацію грант.

Чи можна успішно розвивати місцеву туристичну інфраструктуру, не популяризуючи діяльність земляків, чия творчість вражає, викликає повагу й захоплення? Звісно, ні. Присвячуючи себе улюбленій справі, талановиті люди –а серед них художники, митці у сфері декоративно-ужиткового мистецтва, - роблять дещо набагато більше, ніж просто плетуть, в’яжуть, вишивають, ліплять чи малюють. Вони ще й зберігають цінні знання про давні ремесла, популяризують національні звичаї та, щонайважливіше, успішно підживлюють до них увагу молоді. Зважаючи на те, що творчість була й лишається тією площиною, на якій органічно переплітаються колорит минулого й сьогодення, у Радивилівському історичному музеї ініціювали вельми цікавий проект, спрямований на посилення організаційної роботи з місцевими майстрами декоративно-прикладного та художнього мистецтва. Вже незабаром на базі музею запрацює дещо незвична досі структура – «Центр збереження традицій», що згодом навіть претендуватиме стати  своєрідною «візитівкою» міста. Адже тут координуватимуть свої ідеї та  ініціативи однодумці у різних напрямках творчості, буде навіть організовано крамничку сувенірної продукції.  Серед інших важливих моментів проекту – перспектива облаштувати сучасний виставковий зал для якісного проведення авторських виставок та укомплектування інформаційного буклету про найвідоміших умільців нашого краю. Це, щонайперше, допоможе громаді гідно представляти свої таланти на різноманітних виставках та фестивалях. Перше знайомство жителів міста з грантовим проектом відбулось 12 жовтня, під час відкриття виставки художніх робіт від місцевих митців пензля. Як поінформувала директор Радивилівського історичного музею Олеся Шикало, усім присутнім було роздано тематичні буклети. Як зберігатимуть народні традиції в Радивилові – продемонстрували і під час розгорнутого слайд-показу. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних