З вітальними промовами до присутніх на торжестві звернулись міський голова Микола Аракелович Карапетян та районний військовий комісар Василь Анатолійович Мельничук. Найбільше теплих слів та щирих побажань здоров’я, мужності та стійкості було адресовано учасникам антитерористичної операції на сході України, які прибули на свято переважно у військовій камуфляжній формі, з бойовими відзнаками хоробрості на грудях.

Цього урочистого дня ряд наших земляків-захисників поповнив число своїх бойових нагород новими. Відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції» отримали старшина запасу Сергій Степанович Бобчук, молодший сержант запасу Олександр Борисович Мельник, сержант запасу Олександр Петрович Олійник, старший лейтенант запасу Юрій Іванович Проказюк, солдат запасу Володимир Миколайович Семенчук. Статус учасника бойових дій та нагрудні знаки «Учасник АТО» з рук військового комісара отримали цього дня старший солдат запасу Анатолій Михайлович Боровець, майор запасу Юрій Миколайович Костюк, сержант запасу Олександр Петрович Олійник, солдат запасу Василь Анатолійович Пархута, капітан запасу Микола Пилипович Собчук.

Відповідно до розпорядження міського голови, за сумлінну працю, активну життєву позицію та з нагоди відзначення Дня захисника України грамотами міської ради, квітами та цінними подарунками  нагороджено наступних жителів громади : Боярського Валерія Михайловича, Бербенко Сергія Олександровича, Воробея Сергія Артемовича, Додя Богдана Олександровича, Юсюка Іллю Юрійовича, Олійника Олександра Петровича, Петришина Володимира Леонідовича, Ярмуся Василя Дмитровича.

Чудовим творчим віночком з мелодій, пісень, танців та художнього читання привітали захисників України учасники аматорських гуртків міського будинку школярів та міського будинку культури.

А в неділю, 14 жовтня, відбулися пам’ятна хода та покладання квітів полеглим за волю України до пам’ятників учасникам АТО, на Алеї Слави у міському 

Парку. Біля пам’ятного знака героям ОУН-УПА, навпроти офісу Пенсійного фонду було проведено панахиду на вшанування пам’яті загиблих захисників України. 

 

Володимир Мартинюк