Утримались більшістю лише раз Щоб не допустити колапсу в лісогосподарствах

Дата: 01.10.2018 16:34
Кількість переглядів: 584

Фото без описуВ ході роботи чергової, сорок шостої сесії Радивилівської міської ради, яка проходила у четвер, 27 вересня, депутати заслухати, наскільки ефективно в Радивилівській об’єднаній громаді відбувається реалізація низки довгострокових цільових програм. Звітувала, зокрема, і начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ірина Миколаївна Ковалевська, яка розставила основні акценти у реалізації програми роботи з обдарованою молоддю. В цьому руслі проводиться систематична робота з усіма талановитими та старанними школярами, створено максимально комфортне середовище, аби і педагоги загальноосвітніх закладів виявляли авторські ініціативи, укладаючи методичні і навчальні матеріали з питань роботи з обдарованою молоддю. Талановитих дітей, які формують імідж громади, урочисто пошановують під час різноманітних місцевих заходів. А кращим віднедавна передбачено і стипендію міського голови. Цьогоріч, зокрема, за старанність у знаннях, яка увінчалась перемогою на всеукраїнській платформі юних мовознавців, такий  фінансовий стимул отримала вихованка Радивилівського НВК «школа№2-ліцей» ім.П.Г.Стрижака Єлизавета Козіброда. Значна увага приділялась і оздоровленню наймолодших жителів об’єднаної громади: відтак, впродовж оздоровчої кампанії за минулий рік вдалось забезпечити відпочинком 572 дитини, з яких 344 входять до пільгових категорій. Усі діти, які направлялись на оздоровлення та відпочинок, пройшли безоплатне медичне обстеження.

Серед іншого в порядку денному депутати затвердили зміни до міського бюджету на 2018 рік (доповідала заступник міського голови з фінансово-економічних питань І.Ю.Довбиш), встановили мінімальну вартість місячної оренди 1 кв.м. загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Радивилівської ОТГ – з метою впорядкувати розмір оренди та попередити наміри ухилення від оподаткування фізичних осіб, які отримують доходи він здачі нерухомості в найм (інформував керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради С.В.Гуща). В ході голосування депутатами було підтримано чималий перелік рішень, які регулюють земельні відносини жителів об’єднаної громади (доповідала начальник відділу земельних відносин, екології та благоустрою міської ради Л.А.Льовін).

Основне обговорення усі проекти рішень у викладених редакціях пройшли під час засідань профільних комісій міської ради. Тож особливих зауважень під час їх затвердження у сесійній залі не виникало. На доопрацювання депутати відправили лише одне із проектів рішень, яке стосувалось внесення змін до рішення міської ради від 14.06.2018 №528 «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Радивилівської міської ради на 2019 рік». В зв’язку із тим, що змінами до Податкового кодексу передбачено нововведення: сплату земельного податку за землі лісогосподарського призначення. Оскільки на території Радивилівської ОТГ функціонують два лісогосподарства – ДП «Дубенське лісове господарство» та  Спеціалізований сільськогосподарський виробничий кооператив «Радивилівський лісгосп», площа земель лісогосподарського призначення є значною – понад 1200 гектарів. Частина з них знаходиться в межах міста, де попередньо вже проведена нормативна-грошова оцінка. Для ССВК «Радивилівський лісгосп» вона становить 270 970 851, 48 гривень. Зважаючи на це, навіть мінімально можливий розмір земельного податку (0,1відсотка від нормативної грошової оцінки) буде становити для підприємства непідйомні 270 970, 85 гривень в рік. І це неминуче призведе до фінансового колапсу, або й до його повного банкрутства. Щоб більш повно оцінити картину реальної платоспроможності лісогосподарств, затверджуючи відповідне рішення, депутатами було висловлено пропозицію керівників обох підприємств запросити на засідання найближчої сесії міської ради.

Наталка Янчин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних