На часі – економічно обґрунтовані тарифи

Дата: 28.09.2018 11:31
Кількість переглядів: 587

Фото без описуПід час чергового засідання виконавчого комітету Радивилівської міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Миколи Аракеловича Карапетяна у четвер, 27 вересня, члени виконавчого комітету заслухали та обговорили питання порядку денного, що стосувалися як різних сфер життєдіяльності громади, так і окремих її жителів. А також затвердили нові тарифи на послуги з перевезення й захоронення твердих та рідких побутових відходів, які надаються КП «Комунальник» Радивилівської міської ради. Питання набуло гострої необхідності, адже востаннє їх переглядали ще в лютому 2017 року.

Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчим комітетом затверджено орієнтовний план роботи виконавчого комітету міської ради на жовтень 2018 року. Так, з нагоди Дня працівника освіти, який в нашій державі відзначається щорічно у першу неділю жовтня, виконкомом прийнято рішення про проведення тематичних урочистостей з метою пошанування кращих представників професії. Святкові заходи у адміністративному центрі об’єднаної громади та її старостинствах, вже традиційно, організують і до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана. 

Заслухавши доповідь І.Ю.Довбиш, заступника міського голови з питань фінансової діяльності про стан сплати податків і зборів до місцевого бюджету на території Радивилівської ОТГ, керуючись законодавчо визначеними нормами, виконавчий комітет міської ради визначив подальшу необхідність моніторингу надходження місцевих податків і зборів, які зараховуються до міського бюджету. Відділу земельних відносин, екології та благоустрою доручено надавати допомогу ГУ ДФС у Рівненській області що стосується розповсюдження податкових повідомлень по сплаті земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Врахували і необхідність постійно аналізувати надходження акцизного податку та податку на доходи фізичних осіб. А за їх підсумками - спрямовувати відповідні подання до ГУ ДФС у Рівненській області та Держпраці в Рівненській області на предмет проведення перевірок недобросовісних суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців. 

 Одне з прийнятих рішень під час засідання стосувалося також встановлення нових тарифів на послуги з перевезення та захоронення твердих та рідких побутових відходів, які надаються населенню єдиним в місті комунальним підприємством. Його директор А.І.Ковальов  наголосив на необхідності своєчасно внести корективи у існуючу тарифікацію на ці послуги. Оскільки радивилівські ціни, затверджені ще в лютому 2017 року, з врахуванням тарифної «картини» серед комунальних підприємств усіх райцентрів області, а також сусідніх міст Почаєва й Бродів, вже тоді були одними із найнижчих. Зважаючи на стрімкий ріст цін на витратні матеріали, без яких неможливе утримання сміттєзбиральної техніки, яка знаходиться на балансі підприємства,  рентабельність знову поступилась місцем фінансовим «мінусам».

Керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради С.В.Гуща звернув увагу присутніх на законодавчих змінах, які  дещо по-новому регулюють послуги, пов’язані з поводження з побутовими відходами. А відтак, органам місцевого самоврядування заборонено встановлювати  збиткові тарифи. Обґрунтовані розрахунки, надані комунальним підприємством задля досягнення рентабельних цін на перевезення ТВП,  були тим переконливим аргументом, керуючись яким члени виконкому підтримати дане рішення. Загальному відділу міської ради доручено оприлюднити дане рішення у місцевій пресі, а також на офіційній сторінці міської ради в мережі Інтернет.

Піднімалось також питання з приводу укладення угод «Комунальником» на вивезення твердих побутових відходів з підприємцями, які працюють у старостинствах Радивилівської об’єднаної громади. Ініціативу, яку вже давно взяли за правило міські жителі, у сільських населених пунктах підтримують мляво. Якщо не сказати – і зовсім ігнорують. Усвідомлюючи очевидний факт: продукти ведення бізнесу тамтешні підприємці десь таки утилізовують, то нескладно здогадатися, що обирають для цієї мети, здебільшого, несанкціоновані звалища. І проблема засміченості сільських територій, як мовиться, рухається замкненим колом. Після терплячих роз’яснень, тепер впливати на недобросовісних бізнесменів будуть радикально. За підсумками роз’яснювальної роботи, яку доручено в десятиденний термін провести в.о. старостам, кожному -  на підпорядкованій території, для більшої переконливості під’єднають ще й механізм покарання штрафами.

Ще одним рішенням виконкому було тимчасово призупинено діяльність Підзамчівського дошкільного навчального закладу «Теремок» загального розвитку Радивилівської міської ради: у зв’язку з проведенням капітального ремонту, дошкільний заклад взяв перерву у навчально-виховній діяльності з 1 серпня по 1 грудня 2018 року включно.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних