Святкували з книгою

Дата: 17.09.2018 10:36
Кількість переглядів: 745

Фото без описуЦієї осені в Радивилові знову настав «Час читати». Мистецький захід, що об’єднує тих, хто не уявляє себе без книги з тими, хто присвятили своє життя писемній творчості, відбувся у п’ятницю, 14 вересня.

З цієї нагоди до нашого містечка завітало ще більше, ніж торік, знаменитих й титулованих літературних митців із всієї країни. Серед них, зокрема, лауреат численних нагород та премій Володимир Лис (м.Луцьк), відомі львівські письменники Катерина Немира, Любов Відута, Ярина Каторож, Анна Хома, Іван Гентош, майстри слова з Дубенщини - Любов Пшенична, Наталя Кириченко, Микола Тимчак, гості з м.Кременця Сергій Синюк та Віктор Янкевич та багато інших авторів, чия творча діяльність нині користується великою популярністю у читача.

Програму свята розпочали із відзначення молодих авторів, оголосивши підсумки літе­ратурного конкурсу імені Григорія Чубая. Дипломи з конкурсною премією цьогорічним переможцям «Молодого голосу» Наталі Янушевич (Свойкіній), яка живе й працює в Дрогобичі та Зоряні Лісевич (Львів) у номінаціях «Поезія» та «Дитяча поезія» передали секретар Радивилівської міської ради І.С.Герасимчук та голова Крупецької об’єднаної територіальної громади В.В.Мошкун. Із вітаннями до учасників свята на скайп-зв'язок вийшла донька Григорія Чубая – Соломія: як і торік, вона подякувала радивилівцям за те, що бережуть світлу пам'ять про її батька, шанобливо увічнюючи його добре ім’я у такому значимому творчому проекті. Під час мистецького заходу, девізом якого стали слова поета Євгена Маланюка «Нечитання знесе Україну зі світу», було представлено, зокрема, виставку плакатів, присвячену героям, що загинули на Сході України, а також виставку картин талановитої місцевої художниці Оксани Петровської, створеної за мотивами творів відомої львівської письменниці Дари Корній. Програмою зустрічі було передбачено також актуальні тематичні дискусії, як, зокрема, «Мова і нація – погляд Заходу і Сходу», «Герої не вмирають: війна у художніх творах». У міській бібліотеці облаштували «Простір фентезі» та «Підліткову платформу»: тут із своїми юними шанувальниками мали нагоду поспілкуватися письменники-фантасти. Наймолодшим учасникам радивилівського свята книги настроєвий «максимум» творив дует: стара-добра казка та майстер її оповідати – український казкар Сашко Лірник. Веселощі для школярів проходили у міському парку. Крім розлогих презентацій літературних новинок, автограф-сесій та цікавого спілкування з авторами, діяли й інші різнопланові локації, як от, зокрема, майстер-клас «Хусткування», що його демонструвала майстриня з Львівщини Віра Олеш, та майстер-клас з написання креативних текстів англійською мовою: цього любителів читати навчала волонтер Корпусу Миру Алекс Полк. У рамках заходу гостям та жителям міста свою нову авторську збірку під назвою «Лінія щастя» презентувала співорганізатор, радивилівська поетеса, член Національної спілки письменників України Галина Гнатюк.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних