Заспівав дзвінок: усі – на перший урок!

Дата: 03.09.2018 14:24
Кількість переглядів: 715

Фото без описуЦієї осені поріг школи вперше у якості учнів переступили 225 маленьких жителів нашої об’єднаної громади. Із них 84 стали вихованцями Радивилівського НВК "школа№1-гімназія і 70  Радивилівського НВК «школа№2-ліцей».

У День знань, завжди урочистий і особливо хвилюючий, щирі привітання колегам-педагогам, батькам та усій чималій учнівській родині висловила новий керівник школи-ліцею Т.М.Качан. Через те, що свято Першого дзвоника є своєрідним стартом на цікавому і, водночас, такому нелегкому шляху до нових звершень та перемог, вона побажала усім непохитної віри у власні сили та плідного навчання. За словами директора, на учнів, особливо вихованців перших класів, цьогоріч очікують відчутні зміни. Адже навчатимуть їх зовсім по-іншому. Освітніми новаціями, що закладені у концепції нової української школи, передбачено, що діти-першачки відтепер не просто освоюватимуть ази читання математики й письма. Нова школа повинна виховувати особистості, які критично мислитимуть, вмітимуть відстоювати свою думку, будуть новаторами, які ефективно розвиватимуть своє місто, село, країну. Відповідно до концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», в Радивилівську школу-ліцей уже надійшли конструктори «Лего», комп’ютерна техніка та нові дидактичні матеріали, зауважила директорка. Тепер справа за одномісними партами-трансформерами, постачання яких уже розпочато. А також підручниками, централізоване забезпечення яких нині очікують наймолодші школярики в кожній з українських шкіл.
З Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності, численну учнівську родину цього навчально-виховного комплексу привітав і голова об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетян, зауваживши, що лише спільними зусиллями у трикутнику взаємодії «влада - школа – громада» можна творити зміни і успішно розвивати освітню галузь. Зважаючи на позитивну тенденцію наповненості класів, яка зберігається тут уже кілька років поспіль, міський голова авторитетно наголосив: влада у жодному разі не займатиме позицію пасивного спостерігача у питаннях вирішення шкільних проблем. Це загалом стосується як міських, так і сільських шкіл, підкреслив очільник Радивилівської ОТГ. А оскільки діти повинні здобувати знання, перебуваючи у комфорті, то уже в найближчий час буде вирішено одну із найбільш актуальних та довготривалих незручностей для вихованців школи – ліцею: замінено аварійне покриття даху над спортивним залом, згадав у своєму виступі Микола Аракелович.  Будматеріали уже завезено, тож, за сприятливих погодних умов, ремонтні роботи із заміни неблагонадійної покрівлі швидко увінчаються «квіткою». В якості подарунків до Дня знань кожна школа Радивилівської об’єднаної громади отримала  також багатофункціональні пристрої (принтер, сканер, копір) та ламінатори, дидактичні матеріали для першачків, які будуть навчатися за новими методиками на період до 2029-го року. Оновлення матеріально-технічної бази стало можливе завдяки, в тому числі, й співфінансуванню з міського бюджету в рамках державної програми,  спрямованої на потреби нової української школи. Три комплекти такого сучасного комп’ютерного обладнання Микола Аракелович передав першокласникам міської, «другої» школи під час урочистостей на святковій лінійці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних