Блакить і золото на нім переплелися…

Дата: 23.08.2018 14:35
Кількість переглядів: 680

Фото без описуУже 27-й рік поспіль гідно піднімається над нашим містом державний стяг, правдивою основою якого стали кольори мирного неба та стиглого пшеничного лану.

Спільне свято усіх поколінь українців вже традиційно відзначали і в Радивилові: у четвер, 23 серпня, жителі та гості міста долучилися до церемонії урочистого підняття Державного Прапора на центральній площі Незалежності. Під звуки Державного Гімну у виконанні духового оркестру Радивилівського міського Будинку школяра (керівник Л.Тимощук), жовто-блакитний стяг зайняв височину, щоб велично замайоріти над центральною площею. Почесне право підняти державне знамено було надано першому заступнику голови міської ради В.М.Ісюку, т.в.о. начальника Радивилівського відділення поліції В.М.Коркошу військовому комісару Радивилівського районного військкомату В.А.Мельничуку. З проникливою промовою про значення прапора - як одного із найважливіших державних символів в житті кожного українця - виступила вчитель історії Радивилівського НВК «школа№1-гімназія» Г.Б.Ярмусь. Продовженням свята стали оригінальні виступи вихованців вокального та хореографічного колективів міського Будинку культури (керівники М.Ю.Петровська, Я.В.Гуска): творчі діти прикрасили урочисту мить яскравими мистецькими орнаментами. Із побаченого на сцені можна з упевненістю сказати: під жовто-блакитним знаменом сьогодні твориться нова слава нашої країни, найбільше надбання якої – патріотично вихована та обдарована молодь.

Державний стяг, а вперше його урочисто було внесено у сесійну залу Верховної Ради в серпні 1991-го, став священним покровом свободолюбства  нашого народу. Під його майорінням було утверджено віковічну мрію багатьох поколінь про державність, соборність та самостійність. Із ним йшли в бій, за нього віддавали життя. Сьогодні також із жовто-блакитним знаменом під серцем українські захисники продовжують відстоювати суверенність та цілісність державних кордонів. Національний прапор це і пам’ять про наші випробування. Вшановуючи героїзм та звитягу співвітчизників, які ціною власного життя творили славу і велич держави, захищали її мир та безпеку, громадськість міста та представники влади поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні, до погруддя Т.Г.Шевченка та українським захисникам, загиблим у зоні АТО.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних