Акценти сьогодення – на створенні ЦНАПу

Дата: 12.06.2018 14:28
Кількість переглядів: 686

Фото без описуУ Радивилівській об'єднаній територіальній громаді вже невдовзі запрацює сучасний Центр надання адміністративних послуг. Це стало можливим завдяки міжнародній програмі U-Lead, відповідно до якої Радивилівська ОТГ отримала реальну перспективу  - за кошти Євросоюзу відкрити у себе модернізований офіс, у якому не лише громадяни міста й старостинських округів громади, а й жителі сіл району отримуватимуть цілий спектр послуг, які діятимуть за принципом «єдиного вікна».

Один із подальших кроків у розвитку сервісних послуг, де в центрі завжди – людина, обговорювали, зокрема, у вівторок, 12 червня, під час робочої зустрічі голови об’єднаної громади М.А.Карапетяна з представниками місії U-Lead в Україні, які, в тому числі, здійснюють інвестиційний супровід громад на етапі створення на малих територіях сучасних центрів надання адміністративних послуг. Учасниками відкритого засідання стали також  секретар ради І.С.Герасимчук, заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух, керуючий справами виконавчого комітету Радивилівської міської ради С.В.Гуща, начальник реєстраційного відділу Т.В.Бойко.

Темами для обговорення стали, зокрема, аспекти,  що стосуються забезпечення Радивилівського ЦНАПу комп’ютерним устаткуванням та, в подальшому, комплексним його програмним забезпеченням, переліку адміністративних послуг та попередньої підготовки спеціалістів, які там працюватимуть, а також питання  комплектації всіх необхідних установчих документів.

Щоб за мінімум часу жителі громади змогли отримати якісний сервіс, уже нині на повну триває реконструкція першого поверху приміщення, де розташований центр служб для сім’ї, дітей та молоді. У тому числі  - і  за рахунок субвенції з державного бюджету, - комплексне переобладання заплановано завершити восени: саме тоді й передбачається відсвяткувати входини у сучасний офіс, де в комфортних умовах буде організовано надання населенню адмінпослуг.

Мета реалізації  даного проекту полягає також в розширенні дистанційного сервісу, а, відтак, в центрі надання адміністративних послуг, який діятиме у Радивилівський об’єднаній громаді, буде створено ще й два дистанційних робочих місця – в селах Дружба та Підзамче. Усе – для більшої зручності жителів віддалених старостинств вирішувати свої документальні питання. Адже, як і було передбачено реформою децентралізації в Україні, швидкий та якісний сервіс за сучасними стандартами є першочерговим завданням кожної об’єднаної громади.

Довідково: у програмі «U-LEAD з Європою» можуть брати участь органи місцевого самоврядування усіх міських, селищних та сільських територіальних громад та громади, які ще не мають належного приміщення для ЦНАП, але мають власні бюджетні або інші ресурси для виконання ремонтних/будівельних робіт. Обов’язкова умова – роботи мають бути завершені не пізніше І кварталу 2019 року. Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією. В рамках реалізації Фази впровадження буде здійснена підтримка створення/модернізації ЦНАП в ОТГ та в громадах-потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективними планами). Передбачається, що загальна кількість Учасників Програми до 2020 року складе до 600 (з урахуванням 26 ЦНАП Початкової фази) і вони будуть відібрані у чотирьох раундах. В рамках першого раунду буде відібрано до 150 Учасників.

Наталка Янчин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних