На тлі свята закріпили підписами домовленість про співпрацю та партнерство

Дата: 21.05.2018 17:44
Кількість переглядів: 700

Фото без описуВ суботу, 19 травня, під час відзначення 454-ї річниці першої писемної згадки про Радивилів, наше місто відвідали вельмишановні гості, представники місцевого самоврядування гміни Нове (Республіки Польща) у складі бурмістра гміни Нове Чеслава Волінскі та його дружини Бернадети Волінскі, голови міської ради міста Нове - Марека Сломінскі, а також волонтерів Лусяна та Ренати Левандовских, Едварда Зелінскі, Вєслава Клопотовскі. 

Хлібосільна зустріч, організована польській делегації на порозі міської ради, продовжилась подальшим спільним обговоренням щодо реалізації спільних ідей та задумів у рамках програми стратегічного партнерства. Підписання відповідних документів між головою Радивилівської об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетяном та бурмістром гміни Нове Чеславом Волінскі відбувалось на святковій сцені, під час офіційної частини суботніх  заходів, приурочених до Дня міста. Перед тим, як публічно висловити радивилівській громаді щиросердечні вітання, польська делегація була запрошена на експрес-екскурсію, під час якої мала можливість ознайомитися із діяльністю деяких місцевих об’єктів інфраструктури. Гостям продемонстрували, як функціонує, зокрема, відділення соціально-медичних послуг Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Провела огляд лікувально-терапевтичної бази та розповіла про специфіку роботи відділення його багаторічна завідувачка Г.М.Коханець. Доволі жваве зацікавлення у польських делегатів викликала і діяльність тих, хто відповідає за пожежну безпеку всієї громади. Адже, в умовах подальшого партнерства одним із перших передбачено втілити в життя благодійницький проект передачі поляками на потреби радивилівців спеціалізованого протипожежного автомобіля. Під час безпосереднього візиту у частину, де несе щоденну службу підрозділ рятувальників, непідробне захоплення відвідувачів виникло під час огляду комфортних приміщень, власноруч декорованих вогнеборцями. Як і музейний куточок пожежної справи, облаштований у актовій залі частини. Був момент і для відвертого здивування:  під час, коли начальник частини Б.В.Гетьман продемонстрував шановному панству ретро-автомобіль, який також має статус, швидше, музейного експонату, ніж дієвого помічника під час ліквідації якихось надзвичайних ситуацій. Адже спецтехніка ця - надзвичайно витратна, бо потребує літр пального на подолання одного кілометра шляху. Завершальним же об’єктом на екскурсійному маршруті був реконструйований з добудовою дитсадок-ясла «Усмішка»: святкові входини тут відбулися лише кілька місяців тому. Тож приміщення ще й досі береже запах новизни та свіжі спогади про перерізування святкової стрічки на вході. З притаманною українською гостинністю, директор Марія Олексіївна Порученко влаштувала гостям огляд груп, показала, як сучасно та дбайливо організована робота з навчання та виховання радивилівських дітлахів. Усе побачене й почуте було підсумоване зі сторони іноземців високими оцінками: гості були приємно вражені  затишком та комфортом внутрішніх інтер’єрів, а також рівнем оснащення господарських приміщень, функція яких – чи не найбільш визначальна у злагодженій та належній роботі всього дошкільного навчального закладу. 

Уже надвечір до святкового відзначення Дня міста в Радивилові приєдналася іще одна делегація - представники органів місцевого самоврядування з Перечина (Закарпатська область). Співпрацю про стратегічне партнерство Перечина з нашою громадою було налагоджено дещо раніше. Тож святкового дня урочисту мить разом із нами розділили Віталій Володимирович Кравець, перший заступник Перечинського міського голови, Євгенія Михайлівна Гафіянич, керуюча справами міськвиконкому, Любов Юріївна Крижановська, заступниця міського голови, Микола Володимирович Годований, провідний спеціаліст відділу освіти Перечинської міської ради, а також народний депутат України Олександр Дехтярчук.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних