РАДИВИЛІВСЬКА ОТГ – ГМІНА НОВА (РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА): ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ СПІВРОБІТНИЦТВА

Дата: 19.04.2018 09:47
Кількість переглядів: 737

Польська сторона, на умовах нещодавно укладеного партнерства із Радивилівською об’єднаною громадою,  повідомила про готовність оздоровити цього сезону два десятки наших дітей.  На літній відпочинок за кордоном претендуватимуть обдаровані учні, які мають певні досягнення в навчанні. В свою чергу, радивилівська громада відповість гостинністю і також прийме на відпочинок та оздоровлення польських школярів. Є й ряд інших приємних аспектів – на етапі перемовин з міським головою М.А.Карапетяном знаходиться благодійницький проект передачі поляками на потреби радивилівців спеціалізованого протипожежного автомобіля та сміттєзбиральної техніки.

  • Так, це буде не нова техніка, але вона зможе ще багато років використовуватися за цільовим призначенням, - поінформував під час роботи позачергової, 38-ї сесії міської ради керуючий справами виконавчого комітету С.В.Гуща.

Всього, за результатами голосування, депутати ухвалили відповідні рішення, деякі - із змінами та  доповненнями - більш як із двох десятків питань порядку денного. Основна увага присутніх була зосереджена довкола програмної підтримки, зокрема, профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території об’єднаної громади, відпочинку та оздоровлення дітей, підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на території міста на 2018-2020 роки.  Фінансово-економічному відділу міської ради доручено передбачити відповідне фінансування ухвалених Програм, виходячи з термінів їх реалізації. Крім іншого, депутати затвердили граничну чисельність працівників Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у кількості 54, 5 штатних одиниць ( в тому числі – 51 штатну одиницю для надання соціальних послуг жителям Радивилівської ОТГ та 3, 5 штатних одиниць соціальних робітників – для надання соціальних послуг жителям Бугаївської сільської ради на умовах співфінансування. Депутати підтримали проект рішення щодо міської програми підтримки учасників антитеритористичних операцій, членів їхніх сімей та родин мобілізованих – жителів Радивилівської ОТГ. Як і торік, зокрема, виплата матеріальної допомоги мобілізованим учасникам АТО з радивилівської громади становитиме 20 тисяч гривень.

В переліку найбільш важливих були також питання: «Про звіти відділів міської ради щодо виконання своїх функціональних зобов’язань», «Про створення комунальної установи «Радивилівський інклюзивно-ресурсний центр» Радивилівської міської ради Радивилівського району Рівненської області, «Про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік», з яких депутати також ухвалили відповідні рішення. Під час роботи сесії було опрацьовано блок питань, які регулюють земельні відносини жителів об’єднаної громади ( доповіла начальник відділу земельних відносин, екології та благоустрою Л.А.Льовін). У питанні «Різне» депутат М.Петлюк підняв проблему засмічених узбіч на територіях сіл об’єднаної громади. Однак, чи є сенс сподіватися на ефект «чистоти» у випадку, коли за увесь рік охочих укласти договорів на вивезення твердих побутових відходів із старостинських округів громади можна перерахувати всього на пальцях однієї руки? За таких реалій, не випадає сумніватися, що багатьом більш зручно вдатися до крайнощів і утилізувати сміття з власного господарства в найближчому до села  рівчаку. А вже тоді, при першій-ліпшій нагоді, нарікати на неналежний благоустрій довкілля. Тож наразі в.о. старост мають приділити максимум уваги профілактичній та роз’яснювальній роботі з односельцями з приводу цивілізованої утилізації побутових відходів.

Побувала Наталка Янчин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних