Двохсотсторінкове видання під філософською назвою «Довга дорога до себе» побачило світ в січні цього року, накладом 1000 примірників. В одному з видавництв готується до друку і другий том. Передмову до зібрання творів написав член Національної спілки письменників, народний депутат України І, ІІ і ІІІ скликань Верховної Ради Дмитро Чобіт, якого з Євгеном Петровичем об’єднала спільна праця на педагогічній ниві Червоноармійського (Радивилівського) району.
Цієї п'ятниці близька і зрозуміла читачеві творчість Євгена Петровича зібрала у залі школи мистецт чимале коло його шанувальників з числа міських жителів.
«Це вплив долі, що я народився саме того дня, який тепер відзначається як Міжнародний день поезії. Це не випадковість, а саме доля», - скаже Євген Петрович про факт з власної біографії у одному з інтерв’ю пресі, до діяльності, якої, безпосередньо причетний: у житті Євгена Петровича були й часи, коли він працював літературним редактором обласної газети в м.Суми.
Літературний бенефіс в минулому - педагога, багаторічного керманича районного відділу освіти, який ініціював будівництво шкіл та виплекав чималу вчительську плеяду, відвідали також колеги-освітяни, учнівство громади, представники поетичної спільноти краю, зокрема, Г.В.Гнатюк, Член Національної спілки письменників України, вчитель українсьої мови та літератури Радивилівського НВК "школа№2-ліцей", краєзнавець, автор історичних збірників В.І.Ящук, поет, викладач дисциплін Радивилівського професійного ліцею В.Д.Ярмусь. Із знаковою подією талановитого автора привітали заступник міського голови О.В.Пастух, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради І.М.Ковалевська, голова районної спілки ветеранів В.А.Бондар.
Кращі читці загальноосвітніх шкіл громади декламували напам'ять поезії із презентованого видання, клуб любителів пісні "Надвечір'я", який діє при центральній міській бібліотеці, виконав пісню на слова Євгена Петровича "До Дмитра дівка хитра". Трепетні слова вдячності адресувала батькові. зокрема, і донька Євгена Петровича - Вікторія Євгенівна, яка зауважила, що здійснилась чи не найзаповітніша мрія його довгих творчих років. У цій збірці знайшли місце любов, талант, мудрість нашого відомого земляка. А це те, що буде гідним спадком як родині, так і громаді. Людям, серед яких Євгену Петровичу так плідно пишеться і віршується.