Представники Радивилівської міської ради об’єднаної територіальної громади, працівники Радивилівської районної ради та райдержадміністрації, активна громадськість міста, ветерани, діти тієї далекої війни, які виростали під гуркіт її жахливих канонад, нині віддали данину пошани тим, хто більш як сім десятиліть потому звільнив нашу рідну землю від фашистської неволі. Підтверджуючи те, що ніхто не забутий і ніщо не забуте. До пам’ятників воїнів-визволителів, які не повернулися з поля бою, поклали квіти.

На Меморіалі Слави відбувся мітинг-реквієм.

Слова вдячності та вітань висловив усім, хто подарував нащадкам можливість жити під мирним небом, заступник міського голови Віктор Ісюк: « Ці люди мужньо здолали випробування тієї страшної війни, ціною власного життя врятувавши Україну від нацизму. Ми в неоплатному боргу перед ветеранами.»

Після хвилини мовчання в пам'ять за загиблими у роки війни слово мав Ю.Г.Арламовський, колишній вчитель-історик, який підкреслив  велику трагічність того періоду:  більш як три роки бойові дії руйнували тіло України, за цей час загинуло п’ять мільйонів її жителів.

Добіркою тематичної поезії продовжив урочистий захід Є.П.Гудима, талановитий автор, в минулому - педагог, громадський діяч.

Вдячними словами пригадав імена почесних ветеранів-визволителів голова міської ветеранської організації Д.К.Воронко: «Сьогодні їхні ряди зовсім поріділи: в місті залишилося всього п’ятеро ветеранів», - наголосив він.

Чи не кожен із виступаючих проводив невтішну паралель: вірилось, що війна більше ніколи не ступить своїм кривавим кроком на нашу землю. Але ж ні: агресивна політика нашого північного сусіда, окупація частин східних областей знову відкрила відлік людських жертв – в їх числі і восьмеро захисників з Радивилівщини. І знову, як і тоді, підростають діти війни. Яким війна назавжди впеклась у серце.

Наталка Янчин