З першим теплом «закипіли» на повну й весняні роботи в місті: комунальники взялись активно прибирати вулиці, парки, сквери  від сміття, що лежало під снігом усю зиму. Попереду ще багато до чого треба докласти рук: побілка бордюрів, висаджування квітів…Всього місяць на те, щоб встигнути вже до Великодня зробити наші вулиці й дороги ошатнішими та красивішими, щоб забуяли вони барвами життя на тлі весняного цвітіння дерев.
Ті ж зістарені дерева, від яких – ні цвіту, ні плоду, а лише  -  потенційна небезпека – підуть, так би мовити, «під пилку». Бригада з благоустрою міської ради уже нині активно залучається до робіт з обрізування аварійних дерев на вулиці О.Невського, що поблизу міської другої школи. Три густо уражені омелою, здоровезні липи загрозливо нависли над проїжджою частиною, і при першому сильному пориві вітру могли наробити добрячого лиха як водіям, так і пішоходам. А що найгірше  – впасти на покрівлі людських помешкань, пошкодивши їх.  

Згідно акту обстеження зелених насаджень, погодженого постійною комісією виконкому міської ради, аварійні  і сухі  дерева, які заважають людям чи становлять загрозу безпеці дорожнього  руху, підлягають терміновому видаленню. На різних вулицях міста виявлено близько десятка таких дерев, але найпершою очистять від  трухлявих лип  й тополь саме центральну вулицю О.Невського. Роботи з обрізання  аварійних дерев виконуються в кілька етапів, оскільки поруч знаходяться житлові будинки.  Відповідну спецтехніку для виконання висотних робіт місту надала агрокорпорація «Крупець», - резюмував трудомісткий  процес санітарної чистки міста від застарілих зелених насаджень перший заступник міського голови Віктор Ісюк.

Наш кор..