У ПОМІЧ СВЯТОМУ МИКОЛАЮ СТАЛИ ВСІЄЮ ГРОМАДОЮ

Дата: 19.12.2017 15:13
Кількість переглядів: 794

Фото без описуАби розкласти найменшим під подушки мрії, щороку, в грудні, сходить зоряними стежками на землю Божий Угодник Миколай. «Цукерки… Ляльку… Конструктор… Чобітки…»,  - старанно виводять маленькі адресанти у своїх листах прохання сивобородому Добродію. І на зовсім інші дари з його чарівної торбини чекають ті діточки, чий кожен новий день триває у виснажливій  боротьбі. За життя…

Серед таких і 12-річний Орест Чучак, житель с.Башарівки Радивилівської об’єднаної громади. Найбільша мрія хлопчика – не сучасні конструктори чи новітні гаджети. Його прохання до Святого Миколая – єдине і по-дорослому осмислене: Орест сподівається подолати хворобу. Лише нещодавно йому діагностували важке онкологічне захворювання головного мозку, тож нині хлопчик терпляче бореться зі своїм непростим діагнозом. Перебуває на стаціонарному лікуванні. Аби хвороба не прогресувала, лікарями було призначено 12 курсів дороговартісної хіміотерапії. З тим величезним моральним та матеріальним навантаженням, яке так несподівано розділило життя звичайної сільської родини на «до» і «після» страшного діагнозу сина, впоратися самотужки практично неможливо. Але, коли у складній життєвій ситуації  поміч і підтримку виявляють не тільки рідні-близькі, а й зовсім незнайомі люди, в зневірене серце повертаються віра й надія. Чи не тому любов до ближнього Господь поставив першою над усіма заповідями? І, яким би великим не здавалось горе, розділене навпіл - це уже пів горя…  Ось чому до боротьби за дорогоцінний шанс на видужання маленького Ореста долучилася і вся наша об’єднана громада…

У дні, коли православне християнство з особливим благоговінням готувалось вшановувати пам'ять утішителя всіх немічних, вбогих і стражденних – у міському будинку культури відбувся благодійний дитячий захід «Ходить по землі Святий Миколай». Святкову програму, яка відбулась у неділю, 17 грудня, приурочили доброчинній, а, значить, і богоугодній справі: збирали кошти на порятунок дитячого життя. Як повідомили організатори концерту, у благодійні скриньки, задля видужання онкохворого хлопчика, радивилівці пожертвували чималу суму - 10 000 гривень. До благодійності долучилися також і трудові колективи, школи, дитсадки, клуби. Ніхто не залишився байдужим до тяжкого діагнозу 12-річного школяра: зреагувавши на розміщені у ЗМІ оголошення, міські родини з дітками наповнили залу другого поверху будинку культури. У центрі красувалась новорічними вогнями красуня-ялинка. Довкола неї розгорнувся перший етап благодійного заходу: відбулись запальні ігри, розваги, дитяча анімація. Цікаву та змістовну конкурсну програму організували вихованці та художній керівник міського будинку культури О.Шпес. Керівники гуртків з рукоділля міського будинку школяра, а також працівники міської центральної бібліотеки, влаштували дітям та їхнім батькам цікаві майстер-класи. Біля спеціально обладнаних локацій тривало експрес-навчання з виготовлення різноманітної новорічної атрибутики. Місцеве підприємство - Радивилівський комплекс по виготовленню хлібобулочних виробів «Добра хлібина»  - одне з тих, де завжди охоче йдуть назустріч подібним доброчинним проектам. Отже, й цю благу справу тут не обійшли увагою: «Добра хлібина» знову презентувала малечі безкоштовне частування. Під час перерви у конкурсах усі бажаючі могли посмакувати свіжоспеченою випічкою та чаєм.

Знають і дорослі й діти, що, згідно з легендою, шлях на землю Чудотворцю вказують своїм світлом зорі. В рамках проведення благодійного свята таку відповідальну роль з достоїнством взялись виконувати  творчо обдаровані діти міста й старостинських округів ОТГ.  Своїми талантами вони виткали не менш яскраву доріжку Небесному Добродію, аби той безпомилково втрапив у концертну залу міського будинку культури. І Святий Миколай таки завітав на благодійну акцію, пообіцявши, як це й заведено, приємні сюрпризи чемній малечі. І по заслузі – різочки тим, хто увесь рік засмучував батьків своєю поведінкою. На сцені, тим часом, розгорнула свої декорації дивовижна зимова казка. Її головними героями сталим учасники вокальних ансамблів «Карамельки» (керівник Ірина Тайструк), «Веселі нотки» (М.Петровська), гуртківці «Художнього слова» (В. Почтарук), вихованці Радивилівської дитячої школи мистецтв (С.Клюй), хореографічні ? колективи «Калейдоскоп» (Я.Гуска); «Соул Арт» (керівник К.Паскаль). До концертної програми також долучились юні аматори сцени з сіл Немирівки, Гаїв-Лев’ятинських, родинний дует з Перенятина. 

Підводячи перші підсумки благочинної акції, спрямованої на допомогу важкохворому хлопчику з Башарівки, випливає нехитра істина. Дуже легко, насправді, допомагати Чудотворцю у ділах його благих і нам, звичайним людям. Пожертвуваною гривнею. Небайдужою думкою. Співчутливим словом. Адже й свою дорогу до Святості Миколай розпочав із звичайного, земного шляху.

Наталка Янчин

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних