Покоління героїв об’єднала калина

Дата: 17.03.2017 14:50
Кількість переглядів: 842

 Фото без описуЦієї п’ятниці, в міському парку відбулась глибоко символічна акція пам’яті «Посади калину», приурочена 73-й річниці визволення Радивилова від німецько-фашистської окупації.  Солдатські руки, які захищали українську землю від нацистської окупації більш як сім десятиліть тому, і  руки тих, хто боронив її суверенність у зоні проведення АТО вже в наші дні, заклали вздовж Алеї Слави калиновий гай.

У цьому заході були задіяні представники фактично всіх поколінь - ветерани Другої Світової війни, воїни-афганці, чорнобильці-ліквідатори, учасники АТО.  Разом з міською владою вздовж Алеї Слави, що в міському парку, вони висадили два десятки кущів калини. Лопати до рук взяли і учні-старшокласники Радивилівського НВК «школа№2-ліцей».

- Саме події минулих років назавжди залишаться прикладом мужності, відваги та любові до свого народу. А подібні акції пам’яті – найкращі життєві уроки для молоді,  - зазначив міський голова М.Карапетян

Перед початком висаджування калинової алеї коротку вступну промову виголосив голова районної ветеранської організації В.Бондар:

«Що означає калина в долі України? Невмирущість народу, символ розквіту, міст життя, що з’єднує різні покоління. Калина, вкорінена у цьому священному для радивилівської громади місці, це  данина світлій пам’яті полеглих Героїв, які у різний історичний час вчинили подвиг перед Батьківщиною. Це також і вшанування подвигів живих», - промовив він.

Зі сподіваннями на те, що розквітлі суцвіття милуватимуть мирні дні прийдешніх поколінь, посадив свою калину і Казмірчук Олексій Іанович - один з небагатьох ветеранів-фронтовиків Радивилова, що лишилися з нами. Не забуто страшні випробування, які довелось пережити  в роки Другої Світової війни. Тож все, чого хоче сивочолий ветеран сьогодні - аби збройний конфлікт на Донбасі, нарешті, закінчився.

Взяли участь у символічній «калиновій акції» єднання поколінь й нові герої українського сьогодення, учасники антитерористичної операції: С.Бобчук, В.Левківський, А.Наливайко. 

Калиновий гай, посаджений з легкої руки одразу кількох поколінь місцевих героїв-захисників, швидко пустить коріння,  а весни рясно прикрашатимуть його пишним цвітом. На завершення, від усіх, хто потрудився над цією благодатною справою, пролунало щире побажання якнайшвидшого економічного процвітання і нашій втомленій випробуваннями Батьківщині. 

Наталка Янчин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних