Тринадцяту сесію, як і рік - завершено!

Дата: 29.12.2016 14:43
Кількість переглядів: 963

Фото без опису

***

Друге пленарне засідання тринадцятої сесії міської ради розпочалось цієї середи із доповіді голови міської виборчої комісії І.Сацика. Адже, згідно до нещодавніх змін, депутат міської ради О.Пастух рішенням сесії був затверджений на посаду заступника міського голови з гуманітарних питань. Отже, за порядком черговості, наступним у списку районної організації політичної партії «Конкретних справ», став депутатом міськради колишній начальник райвідділу міліції Кеда Віталій Іванович.

Про те, як буде організоване харчування дітей в загальноосвітніх та дошкільних освітніх закладах об’єднаної територіальної громади у новому році депутатам доповіла начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради І.М.Ковалевська. Із запропонованого проекту рішення керівник освітян об’єднаної громади озвучила грошові норми, які було розраховано на харчування у загальноосвітніх навчальних закладах. Як і торік, за кошти з місцевих бюджетів фінансуватимуться шкільні обіди для сиріт, дітей з особливими потребами, позбавлених батьківського піклування, а також дітей з особливими освітніми потребами та учнів, чиї сім’ї отримують соціальну допомогу як малозабезпечені. Один день харчування такого школяра дорівнює 6 гривень з місцевого бюджету. Таку ж вартість передбачено закласти і на харчування учнів, батьки яких є учасниками бойових дій на сході України. При цьому, враховуючи, що середньомісячний дохід сім’ї, з розрахунку на одного, не перевищить прожиткового мінімуму. Що стосується організації харчування у дитсадках, то, як повідомила Ірина Миколаївна, в новому році перебування дитини дітей у міському дошкільному закладі коштуватиме 18 гривень на день. Оплата буде здійснюватися шляхом співфінансування: 60 відсотків – батьківська плата, 40- бюджетні кошти. Для дітей сільських дитсадків  ця сума дещо менша і становить 12 гривень, з яких лише 40 відсотків сплачуватимуть батьки, а  решту вартості  покриватиме бюджет. Від сплати за харчування дітей у дитячих садочках, відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту», звільняються сім’ї, у яких сукупне матеріальне  забезпечення на кожного члена  у попередньому кварталі не перевищувало встановленого державою прожиткового мінімуму, вони отримують соціальну допомогу як малозабезпечені,  а також діти, чиї батьки є учасниками антитерористичної операції (не перевищений прожитковий мінімум знов таки враховується). Родинам, які виховують трьох і більше дітей, при оплаті за відвідування дитсадочків передбачено п’ятдесят відсотків знижки. З метою належної організації харчування дітей шкільного віку, котрі не віднесені до пільгової категорії, новоутворений освітянський відділ міської ради уповноважений укладати трудові договори з працівниками їдальні за цивільно-правовими угодами. Фото без опису

Під завісу роботи сесії депутати внесли доленосні зміни одразу в двох рішеннях Радивилівської міської ради. А саме - в документах, що стосуються надання згоди та прийняття у власність об’єднаної громади комунального майна району. Ми вже описували, з яким тріском проходило утвердження кількості закладів бюджетної мережі, що їх районна рада, виголошуючи ультиматуми майже всю осінь, намагалась скинути  об’єднаній громаді, як сніг на голову, вже у грудні.  Зважаючи, що за лічені дні до нового року районні мужі  так і не зробили відповідних кроків щодо належної передачі  бюджетних закладів на утримання міської громади: навпаки,  ганебно гальмували вирішальну для трудових колективів процедуру передачі, так і не спромігшись на оптимізацію. Тим прирекли більшість із установ на повну невизначеність у році новому. Не хочеться констатувати куди радикальніших перспектив: але голова районної ради М.Кондик, який теж був присутній під час обговорення цього питання, заговорив навіть про… закриття об’єктів, чий штатний тягар не витримає бюджетна кишеня району.

Із роздумів вголос голови райдержадміністрації, депутата міськради О.В.Ващука на тему «Чому я не зміг провести оптимізації?» так і не прозвучало раціональних пояснень, а як  буде виживати об’єднана громада, утримуючи районні заклади із багаточисельними штатами?   Тож після коротких обговорень депутати  затвердили нову редакцію  переліку майна спільної власності територіальних громад району, яке в новому році буде перебувати на фінансовому утриманні об’єднаної громади: обидва міських навчально-виховні комплекси, всі загальноосвітні школи сіл об’єднаної громади, частина майнового комплексу районної лікарні (другий поверх приміщення поліклініки), лікарські амбулаторії сіл Башарівки, Дружби, фельдшерсько-акушерські пункти сіл Батьків, Підзамче, Підлипки, Круки, Копані, Гаї-Лев’ятинські, частина адміністративно-побутової  будівлі (колишній «побуткомбінат»), частина майнового комплексу районної ради, адміністративна будівля територіального центру соціального обслуговування населення.

Наталка Янчин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних