В міській раді провели День дублера

Дата: 05.12.2016 14:43
Кількість переглядів: 951

Фото без описуРоль учнівського самоврядування досить стрімко розвивається і набуває неабиякого значення в сучасному суспільстві. А вміння управляти - талант, який треба вчасно розпізнати і розвивати. У понеділок, 5 грудня, найбільш успішні старшокласники міста та району  мали чудову і перспективну нагоду «помінятися місцями» з керівниками організацій та державних установ Радивилова.

З неабияким ентузіазмом та відповідальністю лідери учнівського самоврядування вивчали роботу структурних підрозділів та управлінь, за якими були закріплені. І на власні очі могли переконатися, як багато залежить від компетентності та професіоналізму тих, кому щодня стояти біля штурвалу життєзабезпечення цілої громади.

Безпосередніми учасницями владних повноважень, які здійснюються, зокрема, в міській раді Радивилівської об’єднаної територіальної громади стали Валерія Федюшина (10-А клас Радивилівський НВК «школа№2-ліцей») та Карина Левценюк (9-Б клас Радивилівський НВК «школа №1-гімназія»).

З цієї нагоди початок робочого тижня міський голова М.Карапетян розпочав із експрес-наради із керівниками апарату міської ради, познайомивши дівчат-дублерів із начальниками відділів. Далі відбулося безпосереднє спілкування: старшокласниці дізналися про те, як в межах Радивилівського району відбувається одна із найголовніших державних реформ – децентралізація.  Про найголовніші фінансово-економічні та соціальні аспекти, які передбачено новоутвореним територіальним громадам центральною владою,  дублерам розповів керуючий справами міської ради С.Гуща. А від начальника загального відділу О.Кожевнікової активна молодь дізналась  про те, як, згідно чинного законодавства, організовується конституційне право усіх громадян – право на звернення до органів місцевого самоврядування. 

Досягнення цього дня стали безцінним досвідом, залишивши в пам’яті старшокласниць, як самі вони зауважили, незабутні враження і спогади. Завершуючи своє дублерство, дівчата охоче обговорили результати такої дещо незвичної, як на свій вік, діяльності:
- Мені було дуже цікаво познайомитися з роботою, яку виконують працівники  міської ради. Ще до мого візиту сюди було очевидно: люди, які трудяться тут, мають дуже щільний графік. Повинні вирішувати багато важливих завдань. А тепер я в цьому переконалась на власному досвіді, - розповіла В.Федюшина.

- Я вперше беруть участь в таких заходах, як День дублера. Це гарний шанс спробувати прожити один день в дорослому ритмі. Побачити, наскільки багато обов’язків у голови міської ради та його заступників – постійна робота з людьми,  виїзди, об’їзди, ухвалення важливих рішення, управління персоналом. Дуже цікаво, але, разом з тим, і дуже відповідально, - підсумувала К.Левценюк.

Наталка Янчин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних