Пошук

Підтримуючи відкритий діалог з парламентом

Дата: 23.11.2017 14:38
Кількість переглядів: 769

Близько 300 представників органів місцевого самоврядування-членів Асоціації міст України стали учасниками загальних зборів, які відбулись минулого тижня у м.Києві за участю Прем’єр -Міністра України В.Гройсмана.  На дні діалогу з парламентом побував і голова міської ради Радивилівської об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетян.

Робота Зборів розпочалася з виступу Голови АМУ Віталія Кличка. Він зазначив, що на розгляді у Верховній Раді знаходяться законопроекти, важливі для розвитку місцевого самоврядування, і закликав народних депутатів їх підтримати. Зокрема, громади нині з нетерпінням очікують ухвалення низки важливих для розвитку місцевого самоврядування законопроектів – про муніципальну варту, про паркування, про розпорядження земельними ділянками, про службу в органах місцевого самоврядування та інших.

«Сьогодні в парламенті перебуває низка важливих для розвитку місцевого самоврядування законопроектів. У першу чергу – це новий Закон про службу в органах місцевого самоврядування. Він суттєво розширює повноваження органів місцевого самоврядування, зокрема щодо конкурентних умов заробітної плати. Для посилення ролі муніципалітетів у забезпеченні законності та правопорядку в містах та містечках, на місцях давно очікують ухвалення законопроекту про муніципальну варту. Він підготовлений до другого читання», – зазначив мер столиці.

Було обговорено й основні аспекти проекту Державного бюджету на 2018 рік: адже  у головному фінансовому документі країни край важливо врахувати інтереси місцевого самоврядування.

 До учасників зборів звернувся Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він підкреслив, що децентралізація влади надала багато інструментів для розвитку національної економіки. «Потрібно направляти кошти на підвищення якості життя людей та зростання національної економіки, - зазначив Володимир Гройсман. За його словами, "ми переходимо на новий рівень взаємодії органів місцевого самоврядування з центральними органами влади".

Із офіційного сайту Асоціації міст України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних