Привітали школу з півстолітнім ювілеєм

Дата: 13.01.2017 12:30
Кількість переглядів: 1006

Фото без описуП’ять десятиліть тому, 11 січня, розпочалось навчання у новозбудованому приміщенні міської першої школи.

Що таке п’ятдесятиріччя в плинові історії? Лише непомітна мить. А, наприклад, у  шкільній біографії  -  то цілий відрізок життя. Що за цей час назбиралось у скрині шкільних цінностей? В ній – і невпинне  підкорення навчальних вершин,  і кропітке гравіювання педагогічного таланту, і щемливі фотомиті першовересневих дзвінків впереміш з травневими вальсами випускників.

Новозбудована школа, наче запалена зірка,  за ці півстоліття зуміла чи не найяскравіше засвітитись на освітньому горизонті Радивилівщини та усього Рівненського краю. З її затишних класів на велику життєву дорогу вийшла велика кількість обдарованих випускників, багато з них - золоті та срібні медалісти, Президентські стипендіати, переможці міжнародних конкурсів та всеукраїнських олімпіад.  Такий високий результат  - вінець злагодженої та плідної роботи педагогічного колективу. Виведена ще на початках діяльності формула успіху міської першої школи не дає збоїв навіть крізь довгі десятиліття: перш ніж вести до омріяних висот своїх учнів, вчителі теж мають пройти звивистим  шляхом самовдосконалення. Кожен бережливо додаючи свій вклад у палаюче багаття знань, щоб у ньому могла зігрітися вся велика шкільна сім'я. Цього навчального року вона налічує  728 учнів, в закладі створено 33 класних колективи, до педагогічної команди входить 75 учителів, з них двоє - відмінники освіти, два десятки мають звання «Старший учитель» більше сорока присвоєно вищу кваліфікаційну категорію.

З нагоди свята цього четверга школа-ювілярка урочисто зустрічала на порозі учнів, які галасливо повертались на навчання із зимових канікул. В холі навчально-виховного комплексу увагу дітвори одразу ж привертав видовищний композиційний макет школи. Намальований фасад став умовним полотном для розміщення історичного екскурсу, а поряд – число, яке  цього січня є символом ювілейної дати навчального закладу -  святкових п’ятдесят! Розгорнуто шкільний альбом, і його щедро списані сторінки, подібно до того, як мудрий вчитель пояснює учням тему уроку,  розповіли про найбільш значуще з минулих років. У 1965-му році  закладено фундамент нового приміщення майбутньої школи, за два роки, 11 січня,  дзвоник вперше покликав учнів за парти. З 1975  по 2002 рік директором школи був Мельничук Іван Васильович, з 2001-го року введено дванадцятибальну систему оцінюванння знань. Роком пізніше, у 2002-му, Радивилівську школу №1 очолила Алла Василівна Фаєвська, яка дотепер стоїть біля її керівного штурвалу, професійно згуртовує чимраз більшу шкільну родину. У  2002-му було випущено шкільну газету «Перерва», наступного року на базі школи створено гімназію, у 2005-му середню школу реорганізовано у Радивилівський НВК «школа №1-гімназія.»

Після структурних перемін шкільний будинок залишився таким же затишним, наче батьківський. В ньому комфортно і весело, тут до кожного ставляться з любов’ю та повагою. Серед пріоритетів – навчити учнів жити у світі, що постійно змінюється. Для цього забезпечено індивідуальний вибір вивчення предметних напрямків (в школі діє експериментальна методика застосування профільного навчання у старших класах), є можливість користуватися великою науково-методичною базою, різнобічно розвивати власну творчість. Оперуючи таким потужним комплексом навчальної бази, діти  щедро віддячують своїй школі новими відзнаками й нагородами, впевнено підкорюючи нові вершини освітнього Олімпу. Золотими літерами бережливо записано у шкільний альбом імена кожного з вихованців, хто своїм розумом, талантом, ерудицією зумів прославити рідну альма-матер далеко за межами рідного містечка. У числі таких -  Андрій Кощановський, який склав ЗНО з хімії на 200 балів, і був нагороджений відзнакою Президента України;  Катерина Ксьондзик  та Олеся Романюк стали стипендіатками Кабінету Міністрів України, Орест Шевчук - бронзовий призер Міжнародної проектної олімпіади з екології, яка відбулась у м.Баку, Ярина Дейнека  - стипендіатка Президента України, Марія Мошкун  - переможець програми «Флекс».

 Ювілей – це завжди усмішки та квіти, вітання та подарунки. І, звичайно ж, гості. З нагоди півсторіччя минулого четверга Радивилівський НВК «школа№1-гімназія» відвідали голова об’єднаної територіальної громади М.Карапетян, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту й туризму міської ради І.Ковалевська; в.о.начальника районного відділу освіти І.Киричук вручив учням-старшокласникам спортивний комплект футбольних, волейбольних та баскетбольних м’ячів, побажавши школі нових, яскравих  перемог. Такі ж спортивні комплекти для занять фізичною культурою та спортом отримав й Радивилівський НВК «школа№2-ліцей», а також школи об’єднаної територіальної громади та сіл району.

Наталка Янчин

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних