У Радивилівській об’єднаній громаді їх залишилось всього півдесятка - ветеранів-фронтовиків,  чиї звитяга й мужність, саможертовність на полях бою наближали світлий переможний день в найбільш кривавій війні за історію людства.

В усіх містах і селах за ці довгі роки військовий стрій солдатів Великої Перемоги суттєво порідшав: бойові побратими відходять за обрії земного життя, а ті, хто ще залишаються поряд з нами, потребують особливої уваги і турботи. Колишні фронтовики, які цьогоріч разом із нами дочекались світлого Дня Перемоги над нацизмом, уже переступили дев’яносторічний рубіж. Все більше їх підводить здоров’я, підкошене воєнними лихоліттями, а тому дедалі більшої ваги набуває підтримка й тепле слово, особливо, коли вони ініційовані першими особами в органах місцевого самоврядування. От і цьогоріч приємно вразило ветеранів те, що напередодні пам’ятного свята міський голова М.Карапетян особисто відвідав оселю кожного з учасників бойових дій у 1939-1945 роках – В.П.Федьчука, І.Є.Казмірчука, Л.В.Бульбіна, І.Й.Дурди, М.І. Ботвина. Разом із заступником з гуманітарних питань О.В.Пастухом, головою міської ветеранської організації Д.К.Воронком очільник громади вже традиційно вручив сивочолим визволителям вітальні листівки та продуктові набори, поспілкувався з ними. В біографії тих, хто визволяли нашу землю від фашистської навали, назавжди закарбовано пекучий спогад про криваву фронтову дорогу, на поворотах якої - втрати, поразки і перемоги, рани душевні і фізичні. Тож навіть короткі свідчення свідків тих буремних подій вкотре нагадали, яке страшне обличчя у війни…

Зі щирими побажаннями здоров’я та глибокою подякою за виявлену мужність та стійкість духу у роки Другої Світової, міський голова тепло потиснув руку кожному з солдатів Перемоги. Близькі та рідні ветеранів-фронтовиків, які теж приєднувалися до урочистої миті, зауважували, що сивочолим героям, які здійснили, без перебільшення, військовий подвиг, і щороку чекають свою весну перемоги, ціннішими за будь-які подарунки залишаються людські увага та повага. 

Наталка Янчин