Запалімо свічу памяті...

Дата: 23.11.2016 11:50
Кількість переглядів: 827

Шановна громадо!

Щорічно в четверту суботу листопада ми відзначаємо День пам'яті жертв
Голодоморів і політичних репресій.

У кожного народу є свої темні сторінки історії - війни, революції та інші події, ставлення до яких часом буває неоднозначним і може змінюватися залежно від епохи та ідеології. Саме до таких явищ належить Голодомор 1932-1933 років в Україні.

Про Голодомор не тільки заговорили як про факт, йому дали оцінку. Відповідною Постановою Верховної Ради України цю трагедію Українського народу було визнано геноцидом.

Дякуючи Богу, мешканців Радивилівщини Голодомор не торкнувся безпосередньо. Але ми схиляємо голови у жалобній скорботі за нашими співвітчизниками – українцями, які безвинно та передчасно пішли у Вічність. Вічна їм пам'ять. Хочу висловити розуміння і співчуття людям і родинам, які були свідками тих страшних подій.

Сьогодні голодомор - не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління. Час все більше віддаляє нас від них, але пам'ять людська жива. Пам'ять єднає. І ми повинні винести належні уроки з трагічних подій історії, зробити все, щоб подібні злочини не повторювалися у майбутньому. Адже немає майбутнього у тих, хто не пам’ятає свого минулого. Нехай свічка нашої пам’яті за усіма невинно загубленими душами ніколи не згасне у наших серцях, додасть мудрості і наснаги у нашій спільній справі – розбудові рідного міста, де кожен був би упевнений у кращому завтрашньому дні.

Міський голова Микола Карапетян 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних