Цього вівторка спеціалісти на чолі з керівниками відділів та структурних підрозділів апарату міської ради знову пригадали, як воно, слухати вчителя та конспектувати. Такі корективи у звичний робочий розпорядок працівників місцевого самоврядування внесла цікава новація – для всіх охочих запрацював клуб вивчення англійської мови.

Адже, відповідно до життєвого темпу, який диктує нам двадцять перше століття, сучасний фахівець повинен бути не лише висококласним професіоналом на займаній посаді, а й володіти чималим арсеналом умінь і навичок. І бути гнучким, якщо йдеться про шанс навчитися чогось нового, стати на щабель вище у процесі власного розвитку. Виходячи з цих міркувань, пропозиція щодо діяльності англомовного клубу, ініційована начальником відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту І.М.Ковалевською, отримала одноголосне «за» досвідчених фахівців, які вже не один рік трудяться на благо місцевої громади.

І вже цього вівторка у залі засідань міської ради пройшов перший, тестовий урок з іноземної: начальники та спеціалісти відділів приступили до освоєння та вдосконалення навичок розмовної англійської. Супроводжувати цей процес будуть волонтерка з американського Корпусу Миру Алекс Полк та вчитель англійської мови міського НВК «школа№2-ліцей» Наталія Зламан.

Вже у перші ж хвилини першої лекції знайшла підтвердження давня, як світ, істина: вчитися ніколи не пізно. Із учнівським запалом, але з відповідальністю, цілковито притаманною дорослим, слухачі виконували, поки що, найпростіші завдання модераторів клубу. Англійською, яка нині вважається мовою міжнародного спілкування, кожен розповів про власні родини, професію, захоплення та мрії. Педагогами була використана і така форма роботи, як діагностичне анкетування. Гарна новина для усіх, хто відповідав: на момент завершення уроку обійшлося без «двійок у журналі». В подальших же планах вчителів іноземної мови - організовувати ситуативні бесіди, перегляд кінофільмів тощо. Поки що графік занять передбачає одну навчальну годину впродовж тижня. Основний акцент зроблено на засвоєнні словникового запасу та синтаксичних особливостях розмовної англійської. А вже до «випускних іспитів», щиро сподіваються слухачі клубу, кожен із них зможе досягнути конкретних практичних результатів. І не лише правильно використовувати завчені вирази й фрази англійською, а й вміти дискутувати та відстоювати власну думку.

Наталка Янчин