ПРО БЮДЖЕТНІ КОРЕКТИВИ, ПРОГРАМНІ ЗАХОДИ, ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Дата: 25.01.2018 11:45
Кількість переглядів: 580

Фото без описуЗа результатами голосування депутатів під час засідання позачергової, 34-ї сесії міської ради, яка відбулась у вівторок, 23 січня, були прийняті рішення з більш як двох десятків питань. І стосувались вони, як завжди, самих різносторонніх векторів життєдіяльності об’єднаної громади.

Після того, як було затверджено склад лічильної комісії, а тоді, без змін та доповнень, і порядок денний позачергового засідання, депутати взялись, власне, за опрацювання чималого переліку питань та підкріплених до них проектів рішень. В роботі сесії взяли участь і представники Радивилівського відділу та Дубенської міжрайонної прокуратури: на той випадок, якщо в депутатів виникатимуть додаткові запитання стосовно поданої звітної інформації про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорону порядку та стану діяльності на підвідомчій цьому правоохоронному органу території за минулий рік.

В ході голосування перші зміни стосувались рішення ради «Про міський бюджет на 2018 рік», аби врегулювати дохідну та витратну частини головного кошторису Радивилівської ОТГ. Відтак, за рахунок вільного залишку бюджетних коштів, в тому числі загального та спеціального фондів, а також бюджету розвитку, було збільшено видатки до міського бюджету на суму 7 378700,00 грн. Одним із наступних рішень сесії було врегульовано цьогорічну діяльність чи не найбільш значимого напрямку - соціального захисту окремих категорій громадян Радивилівської ОТГ. Відповідно до основних засад та положень затвердженої цільової програми, малозабезпечені, особи з інвалідністю, а також ті, хто потребують невідкладного лікування, громадяни, які потерпіли від пожежі чи стихійного лиха й надалі отримуватимуть матеріальну допомогу з міського бюджету. У випадках, передбачених законодавством, в тому числі – на поховання загиблих учасників АТО з числа мешканців громади, учасників бойових дій, без погодження сесії міської ради, надаватиметься матеріальна допомога у розмірі 6700 грн на одне звернення. Тільки за минулий рік Радивилівською міською радою було задоволено майже дві сотні звернень соціального спрямування. Левова їх частина стосувалась питань надання матеріальної допомоги на лікування жителів об’єднаної громади з важкими діагнозами. На ці потреби з міського бюджету було виділено 45 600 грн. Не менш значима за фактором соціального попиту і проблема складних соціально-побутових умов (виділено допомоги на суму 34 900 грн). Зважаючи на те, що кількість таких звернень стрімко збільшується, з метою подальшої належної підтримки вразливих категорій населення рішенням сесії було вирішено збільшити фінансування програми із минулорічних ста тисяч гривень до двохсот тисяч. Рішенням сесії було підтримано і інші цільові програми, зокрема, Програму благоустрою населених пунктів Радивилівської ОТГ на 2018 рік та Програму забезпечення соціальними послугами жителів Радивилівської ОТГ. Перш ніж голосувати, депутати заслухали основні положення з проектів рішень, про які доповіли інспектор з благоустрою, земляних робіт та екології міської ради Ю.В.Адамський та  директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) В.В.Гетьман. Солідарною міська рада була і в питанні, що стосується звільнення від сплати за надання соціальних послуг у відділенні денного перебування територіального центру соціального обслуговування особам, яким встановлено першу групу інвалідності. Відповідну цільову програму депутати ухвалили і щоб систематизувати культурно-дозвіллєву діяльність Радивилівської ОТГ та забезпечити відповідні фінансові асигнування з міського бюджету. Орієнтовний обсяг її фінансування на 2018 рік становить 500 000 грн. Не забули і про обдаровану молодь: з метою підтримки здібних учнів, які навчаються у загальноосвітніх закладах об’єднаної громади, рішенням сесії збільшено видатки на їх участь у обласних та всеукраїнських олімпіадах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних