…І святилось тут Боже ім’я!

Дата: 23.01.2017 11:09
Кількість переглядів: 769

Фото без описуМіська площа  знову оповилась серпанком, зітканим із переливів різдвяної коляди: у п’ятницю, 20 січня, тут відбувся дивовижний різдвяний концерт за участю аматорських колективів об’єднаної громади під назвою «Небо і земля нині торжествують».

 

…Кажуть, що святий Іван Предтеча поніс в торбі свята на плечах. Так,  символічним завершенням у Радивилові веселого суцвіття різдвяних свят стала п’ятниця, 20 січня: аматорські колективи міста й сіл об’єднаної громади подарували незабутній різдвяний концерт.  Ватаги гамірних колядників зібралися в однин великий людський потік біля приміщення міської ради, а  вже звідтіля однією колоною усі  вирушили до центральної  площі. Хлопці та чоловіки  - у червоних жупанах та шароварах, а молодиці й дівчатка – заквітчані віночками, у барвистих хустках та стрічках.  Таке весняне видиво серед морозної зими неначе пробудило вулицю Почаївську, якою рухались колядники, від січневого сну і перенесло аж у сонячний квітень.

На площі діяла виїзна торгівля, було організовано експозицію зимових виробів з бісеру гуртківців Радивилівського Будинку школяра.

Виходили на сцену з дзвінкою колядою, бажаючи  щастя й долі всім добрим людям, зокрема, народний аматорський хор  Радивилівського міського будинку культури (кер.Я.Жолнович), народний аматорський академічний хор (кер.М.Михайлова), дитячий вокальний ансамбль «Веселі нотки» будинку культури (кер.М.Петровська), гурти колядників сіл Підзамчого (кер.Н.Додь), Перенятина (кер.М.Воронко), Дружби (кер.Р.Мудрик), Немирівки (М.Чукась), Гаїв-Лев’ятинських (кер.І.Бурмай),  народний аматорський ансамбль сучасної пісні будинку культури (кер.І.Тайструк), зразковий вокальний ансамбль «Барвінок» (кер. М.Петровська). В колядах тих співочі колективи переповіли драматичну історію Господнього рождества, та засвідчили людські любов і повагу до Нього.

Щиру радість на обличчях присутніх та їх найбільш гарячі оплески викликали інсценізація давнього українського обряду водіння Меланки та Кози за участю народного аматорського ансамблю пісні «Забава», зразкового вокального ансамблю будинку культури «Барвінок» та фінальний вихід на сцену найменшеньких колядників. Ті, щиро прохаючи у Всевишнього миру у кожну українську домівку, з легких рученят запустили у вись білокрилих голубів…

Свято Коляди зігріло людські серця у холодну днину, а тому ніхто з глядачів не квапився додому - аж до фінального, зведеного виступу всіх учасників різдвяного концерту. Люди ділились враженнями, які  дарували душевну рівновагу.

…А тим часом, кудись високо, у небесний простір -  в Господню світлицю злітали останні рядки завершальної: « Дай, Бог, діждати року нового…»

Наталка Янчин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних