Цієї середи усім, хто працює з людьми і для людей, здійснює відповідальні кроки задля розвитку і процвітання територіальної громади, дарували вітання з нагоди професійного свята - Дня працівників органів місцевого самоврядування. Урочистості відбулись у міському центрі дозвілля та мистецтв, одразу по завершенні першого пленарного засідання чергової, 32-ї сесії міської ради.

У вирішенні нагальних проблем територіальної громади, депутатський корпус Радивилівської міської ради, як завжди, спрацював однією злагодженою командою. За, порівняно, стислий час вдалось розглянути та динамічно опрацювавши більше як два десятки питань з порядку денного. За рахунок перевиконання дохідної частини міського бюджету, а також стабілізаційної дотації  з держбюджету рішенням сесії було затверджено зміни у частині видатків. Зокрема, виділено півмільйона гривень на придбання шкільного автобуса, триста тисяч спрямовано на ремонт доріг, надано субвенцію районній лікарні на виплату заробітної плати та фінансування поточних витрат. Депутати одноголосно підтримали, зокрема, й проект рішення "Про план роботи Радивилівської міської ради ОТГ на 2018 рік"; з метою налагодження партнерських відносин було ухвалено рішення про співпрацю між Радивилівською та Перечинською об'єднаними територіальними громадами. Про організацію харчування дітей в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Радивилівської ОТГ у новому, 2018 році, доповіла начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради І.М. Ковалевська. Відповідно до результатів голосування, ухваленою редакцією документу знову передбачено пільги на харчування дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, учням з особливими освітніми потребами та дітям, чиї батьки  є учасниками АТО, учасниками бойових дій на сході України. За рахунок коштів з міського бюджету  учні, чиї батьки є інвалідами війни, або загинули під час виконання військового обов'язку, будуть забезпечені безкоштовними шкільними обідами. Відповідно до Закону України "Про дошкільну освіту" від плати за харчування звільняються ті сім’ї, чий сукупний дохід не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму на кожного члена родини за попередній квартал, сім’ї, що отримують державну допомогу як малозабезпечені,  діти батьків, які є учасниками АТО, учасниками бойових дій на сході України, за умови, що середньомісячний дохід сім’ї пільговика не перевищує величини доходу на рівні одного прожиткового мінімуму. Депутати підтримали також пропозицію встановити 50-відсоткову знижку з плати за харчування родинам, які виховують трьох і більше дітей. В роботі сесії було оголошено перерву. На друге пленарне засідання депутати зберуться, аби затвердити бюджет об’єднаної громади на 2018 рік.

Без крихти перебільшення, саме органи місцевого самоврядування відіграють визначальну роль у вирішенні життєвоважливих питань нашої територіальної громади. Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу міської ради з її виконавчим комітетом, тісній взаємодії з виконуючими обов'язків старост вдається реалізовувати багато перспективних планів і задумів, наголосив у своєму вітальному виступі голова Радивилівської ОТГ М.А.Карапетян.

- Хочу висловити подяку усім, хто має причетність до місцевого самоврядування, адже ми з вами робимо спільну справу — розбудовуємо нашу громаду, робимо життя її жителів кращим, працюємо задля добробуту людей, - наголосив Микола Аракелович. Особливі слова подяки він адресував ветеранам самоврядування, які віддали часточку своєї душі в його становлення та розвиток.

За активну життєву позицію та з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування, грамотами та цінними подарунками нагородили депутатів  міської ради М.В.Сиротинського, В.Д. Ярмуся, Л.В.Воронко,  П.Д.Лисака, В.Ф.Ніколайчука, В.П. Бурмая, в.о. старости Підзамчівського старостинського округу В.В.Воронко,  начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради І.М.Ковалевську, ветеранів праці, депутатів Радивилівської міської ради декількох скликань С.І.Грановського, М.Ф.Котюка, директора ТзОВ «Сяйво» А.М.Чорнобая,  водія міської ради Ю.В.Сиротюка. По завершенні урочистостей відбувся вітальний концерт за участю кращих творчих колективів міста

Наталка Янчин