У ході недавнього візиту в район народний депутат України Олександр Дехтярчук люб’язно надав редакції копії аналітичних матеріалів щодо розвитку об’єднаних територіальних громад Рівненщини та нашого району зокрема у нинішньому році.

Ось що засвідчує оцінка фінансової спроможності вісімнадцяти об’єднаних територіальних громад області за І півріччя 2017 року.

Із розрахунку на 1 мешканця, середній показник надходжень власних доходів збільшився на 534 грн. і склав 890 грн. При цьому, по Крупецькій ОТГ цей важливий показник склав 1553,6 грн.., по Радивилівській - 1131, 2 грн., а по Козинській – 665,0 грн.

 

Як показують статистичні дані, найбільша штатна чисельність працівників виконавчого апарату затверджена Млинівською ОТГ – 107 осіб, найменша – Підлозцівською ОТГ – 13 осіб. Для порівняння: у Радивилівській ОТГ 59 службовців, у Крупецькій – 45, а в Козинській – 71 службовець!

В аналітичній записці зазначається, що, виходячи з розрахунку чисельності населення громад та чисельності службовців, найбільше навантаження на одного службовця з надання послуг у Радивилівській ОТГ – 272 особи, найменше – у Козинській ОТГ -107 осіб (в Крупецькій ОТГ -129 осіб).

За підсумками першого півріччя 2017 року найбільша питома вага видатків на утримання службовців у фінансовому ресурсі ОТГ (без урахування субвенцій) припадає на бюджет Пісківської ОТГ - 43%, найменша – на бюджет Радивилівської ОТГ – 13%. У Крупецькій ОТГ видатки на утримання службовців у фінансовому ресурсі складають 20 відсотків, у Козинській – 38%.

Підготував Володимир Мартинюк