Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас, і щороку новим, неповторним. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.

Як весна оновлює природу, так само поезія Тараса Шевченка оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ,
свою Україну. У четвер, 9 березня, Радивилівська об’єднана громада вшановувала пам’ять українського поета, художника і мислителя Тараса Григоровича Шевченка. В рамках відзначення 203-ї річниці від дня його народження, учні шкіл об’єднаної громади вперше провели тематичний флешмоб, під час якого у кожному освітньому закладі прозвучав невмирущий Шевченків «Заповіт». В другій половині дня у міському парку, біля пам’ятника Великому Кобзареві, відбувся урочистий мітинг за участю голови Радивилівської об’єднаної громади М.Карапетяна, його заступників В.Ісюка, О.Пастуха, секретаря ради І.Герасимчук, голови райдержадміністрації О.Ващука, керуючого справами районної ради А. Тимошейка. Поминальна панахида, яку провели священики УПЦ КП, згуртувала  біля погруддя Кобзаря велелюдне півколо з міських жителів, педагогів, учнівської юні, працівників відділів та структурних підрозділів міської ради, адміністрації. Проникливою проповіддю про значущість особистості поета-патріота  в житті кожної сучасної родини та його вклад в утвердження національної  свідомості українців завершив богослужіння о.Тарас (Сухожак). До пам’ятника Т.Г.Шевченка було покладено квіти. А опісля святилося устами сучасників Кобзареве Слово. І це стало найкращим засвідченням, що незабутнім судилося бути генію, якого привела на світ більш як два століття тому проста українка-кріпачка. Кращі читці Шевченкової поезії, переможці конкурсу-огляду «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській», що проводився серед учнів шкіл та вихованців гуртків закладів культури Радивилівської об’єднаної громади, продовжили урочисте зібрання декламуванням напам’ять його творів. Багатоголосою хвилею здіймалися у  погідну височінь пісні, написані на вірші Великого Кобзаря. У виконанні хору вчителів Радивилівської школи мистецтв  прозвучав «Заповіт». Після завершення мітингу усім бажаючим гостинно відчинила двері«Тарасова світлиця»: у актовій залі Радивилівської школи мистецтв відбулась поетично-музична вітальня, юні учасники якої дуже талановито передали глядачу красу і чарівність Шевченкового слова.

Наталка Янчин