Рішення виконавчого комітету №В/15 «Про затвердження положення про надання грошової допомоги мешканцям населених пунктів Радивилівської територіальної громади»

Кількість переглядів: 399
Скликання: засідання 2022
Сесія: засідання 15/2022
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 07.11.2022
Номер документу: В/15
Назва документу: Про затвердження положення про надання грошової допомоги мешканцям населених пунктів Радивилівської територіальної громади
Прикріплені файли:
  1. основний документ (0.04 МБ)

           

                                                          

РАДИВИЛІВСЬКА МІСЬКА РАДА 

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ   РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 

 

РІШЕНН Я

 

від  07 листопада 2022 року                                                                         № 145

 

 

Про затвердження положення про надання

грошової допомоги мешканцям населених

пунктів Радивилівської територіальної

громади

 

 

 

Відповідно до ст.ст.  34, 40, 59  Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,«Програми соціального захисту окремих категорій населення Радивилівської територіальної громади  на 2022-2025 роки», затвердженої рішенням сесії Радивилівської міської ради № 699 від 24 грудня 2021 року (зі змінами)  та з метою реалізації Програм соціального захисту окремих категорій населення Радивилівської територіальної громади, виконавчий комітет Радивилівської міської ради

в и р і ш и в :

 

          1. Затвердити положення про надання грошової допомоги мешканцям  населених пунктів Радивилівської територіальної громади ( згідно з додатком).

          2. Рішення  виконавчого комітету Радивилівської міської ради від 29 вересня 2022 року № 111 "Про затвердження положення про надання грошової допомоги  мешканцям  населених  пунктів Радивилівської територіальної громади" визнати таким, що втратило чинність.

          3. Рішення набуває чинності з моменту його прийняття.

          4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на начальника відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради Катерину Наконечну.
 

 

 

Міський голова                                                              Микола КАРАПЕТЯН

 

 

 

2

Додаток

до рішення міськвиконкому

від 07.11.2022  № 145

ПОЛОЖЕННЯ
про надання грошової допомоги мешканцям  населених пунктів

Радивилівської територіальної громади
 

1. Загальні положення

 

          1.1. Положення про надання грошової допомоги мешканцям населених пунктів Радивилівської територіальної громади розроблене на виконання Програм у сфері соціального захисту окремих категорій населення Радивилівської територіальної громади, які фінансуються з міського бюджету.

          Усі види допомог передбачені цим положенням надаються лише особам, які зареєстровані на території Радивилівської територіальної громади.

          1.2. Під грошовою допомогою, яка надається громадянам Радивилівської територіальної громади за їх особистими зверненнями в орган місцевого самоврядування, маються на увазі такі види допомоги:

          -  грошова допомога на лікування;

          -  грошова допомога на вирішення соціально-побутових питань;
         
-грошова допомога на  поховання;

- одноразова грошова допомога сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних сил України.

 

2. Порядок надання грошової допомоги на лікування

 

          Підставою для розгляду питання про надання грошовоїдопомоги на лікуванняє особиста заява громадянина до міської ради, копія паспорта із зазначенням місця реєстрації  та відповідні документи, які підтверджують необхідність лікування (довідка, направлення на лікування, результати обстеження, тощо). Розмір грошової допомоги визначається цим положенням в межах коштів визначених відповідними бюджетними програмами у сфері соціального захисту населення Радивилівської територіальної громади.

У випадку,  коли  громадянин, який потребує надання грошовоїдопомоги на лікування перебуває на стаціонарному лікуванні в медичному закладі, або не здатен за станом здоров’я особисто звернутися із заявою - грошова допомога може надаватися за заявою  члена сім’ї або родича особи, яка потребує допомоги на лікування (діду, брату,сестрі дружині, чоловіку, батьку, матері, сину, дочці, внуку, внучці, тітці тощо). В цьому випадку до переліку документів долучається копія документа, який підтверджує факт родинних стосунків заявника з громадянином                   (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, довідка про склад сім’ї тощо) та довідка з стаціонарного лікувального закладу про перебування особи на стаціонарному лікуванні .

          Допомога на лікування у разі захворювання  малолітніх та неповнолітніх дітей  (віком до 18 років) надається одному з батьків, або особі яка їх заміняє (опікун, усиновлювач), крім вищезгаданих документів, з долученням  копії свідоцтва про народження дитини (документа, який підтверджує факт виконання опікунських обов’язків, або факт усиновлення).

          У кожному випадку до звернення про надання грошової допомоги на лікування заявник долучає номер поточного (не карткового) рахунку відкритого у відділені банку.

 

 

 

3

 

          У випадку, коли рішення про виділення коштів на лікування приймається міським головою (в розмірі до 1200  гривень) допомога встановлюється в наступних розмірах:

          - онкозахворювання  (у тому числі  на проведення операції, хіміотерапія, реабілітація)                           -1200 гривень ;

          - серцево-судинні захворювання (у тому числі  на проведення операції, реабілітація)                             - 1200 гривень ;

          - ортопедія                      - 900 гривень ;

          - інші захворювання       - 800 гривень.

          Міський голова має право винести питання про надання допомоги на лікування на розгляд сесії Радивилівської міської ради. В цьому випадку, розмір допомоги обмежується лише коштами виділеними з місцевого бюджету на заходи відповідної бюджетної програми та не залежить від виду захворювання.      

 

3. Порядок надання грошовоїдопомоги на вирішення

соціально – побутових питань

 

          3.1. Грошова допомога надається мешканцям населених пунктів Радивилівської територіальної громади в ситуаціях, коли самотній житель або сім'я залишилися без засобів для існування по незалежним від них обставинам (стихійне лихо, пожежа, нещасний випадок, крадіжка коштів або майна та інше).                                              

          3.2. Підставою для розгляду питання про надання грошової допомоги в складних життєвих ситуаціях є: заява жителя  населених пунктів Радивилівської територіальної громадидо міської ради, довідка про склад сім'ї, відповідні документи, які підтверджують складні життєві ситуації(довідка про доходи, акти про пожежу, паводок тощо) та акт обстеження матеріально-побутових умов проживання заявника.

          3.3. Розмір допомоги визначається згідно рекомендацій комісії міської ради з обстеження матеріально – побутових умов проживання.

 

4. Порядок надання грошової допомоги на поховання деяких категорій

осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася

поховати померлого

 

          4.1. Надання грошової допомоги на поховання деяких категорій осіб – мешканців населених пунктів Радивилівської територіальної громади, здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року № 99 «Про затвердження порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого» ( із змінами).

          4.2. Грошова допомога на поховання померлої особи надається за умови проживання її на території населених пунктів Радивилівської територіальної громади

на момент смерті, за рахунок коштів бюджету міста та виплачується у відповідності до розпорядження міського голови. Розмір  зазначеної допомоги визначається рішенням сесії Радивилівської міської ради.

          4.3. Грошова допомога на поховання надається, якщо особа, яка здійснила поховання, звернулась із заявою про її виплату не пізніше шести місяців після смерті особи.

          4.4. Для одержаннягрошовоїдопомоги на поховання до міської ради, за останніммісцемпроживанняпомерлої особи, необхідно подати такідокументи:

 

 

 

4

 

          -     заява;

          -     копія паспорта заявника ;

          -     копія свідоцтва про смерть;

          -     довідка з органів Пенсійного фонду про те, що померла особа не отримувала пенсію;

          -     довідка про те, що на день смерті померлий ніде не працював (для осіб не пенсійного віку)

          -      довідка з центру зайнятості про те, що померла особа не перебувала на обліку, як безробітна;

          -     копія ідентифікаційного номеру заявника.

          Заявнику необхідно мати при собі паспорт чи інший документ, що посвідчує особу, яка буде отримувати допомогу на поховання.

          4.5. Грошова допомога на поховання не виплачується у разі смерті особи, яка перебувала на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі) (крім випадків, коли поховання здійснюється виконавцем волевиявлення померлого, або особою, яка зобов’язалася поховати померлого) .

 

5. Порядок надання одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних сил України.

 

          5.1. Надання одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних сил України здійснюється на підставі заяви члена сім’ї (близького родича), який здійснив поховання загиблого військовослужбовця.

          5.2. Виплата одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних сил України здійснюється члену сім’ї (близькому родичу) загиблого військовослужбовця, який здійснив його поховання.

          5.3. До заяви додаються копії:сповіщення сім’ї  ( близьких родичів) загиблого про загибель військовослужбовця Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки , паспорта заявника із зазначенням місця реєстрації, копія номера облікової картки платника податків заявника абокопія паспорта громадянина України, в якому проставлено відмітку про відмову відприйняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, документа який посвідчує факт родинних стосунків з загиблим військовослужбовцем ЗСУ (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб тощо), довідки про рахунок заявника, на який перераховується грошова допомога та довідка Радивилівської міської ради про те, що особа здійснила поховання загиблого військовослужбовця ЗСУ.

          5.4. Виплата одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних сил Українивиплачується в розмірі визначеному рішенням сесії Радивилівської міської ради на підставі розпорядження міського голови.

6. Порядок розгляду заяв та прийняття рішення.

 

          6.1. Грошова допомога на лікування,  вирішення соціально – побутових питань не носить постійного характеру, а є додатком до існуючого доходу і може надаватися для особи або сім'ї не більше одного разу на рік (в окремих випадках, в особливо складних життєвих ситуаціях розглядається вдруге).

          6.2. Розмір грошовоїдопомоги на вирішення соціально – побутових питань, лікування у розмірі, який не перевищує однієї тисячі  двісті  гривень визначається міським головою. Підставою для виплати в цьому випадку є розпорядження міського голови.

 

 

 

 

5

 

          Надання допомоги на вирішення соціально – побутових питань, лікуванняу розмірі понад одну тисячу двісті гривень вирішується  Радивилівською міською радою за поданням міського голови на підставі висновків постійної комісії Радивилівської міської ради  з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку,  житлово-комунального господарства,  комунальної власності, підтримки підприємництва, майнової політики та приватизації.    Підставою для виплати в цьому випадку є відповідне рішення сесії Радивилівської міської ради.                                                                

          6.3. Виплата сум грошових допомог визначених цим рішенням проводиться відділом бухгалтерського обліку та звітності міської  ради.                                                                                                     

          6.4. Інформація заявнику про надання грошової допомоги, або про відмову в ній повинна надаватися згідно із Законом України “Про звернення громадян”.

          6.5. Допомога, що належала її одержувачу і залишилася неотриманою у зв’язку з його смертю, виплачується його спадкоємцям, не пізніше семи місяців з моменту смерті одержувача.

 

7. Порядок подання заяви про надання грошовоїдопомоги та

складання акта обстеження матеріально-побутових умов проживання:

 

          7.1. Заяви про отримання допомог визначених цим рішенням подаються до Радивилівської міської ради особисто, поштою або через довірених осіб.                                                                   

          7.2. На підставі поданої заяви про надання грошової допомоги постійною комісією міської ради з обстеження матеріально – побутових умов проживання , яка утворюється розпорядженням міського голови, організовується проведення обстежень матеріально-побутових умов проживання громадянина та складається акт .

          У сільських населених пунктах громади обов’язки по проведенню обстежень матеріально – побутових умов проживання здійснюються старостами (в.о. старост) старостинських округів Радивилівської ТГ за участю працівників виконавчих органів закріплених за старостинськими садибами, та не менш як одного депутата міської ради.

            7.3. Акти обстеження матеріально – побутових умов проживання не складаються та не долучаються до заяв про виплату грошової допомоги на  поховання та  одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних сил України.

 

8. Порядок складання акта обстеження матеріально-побутових умов:

 

          8.1. Акт складається не менш, як трьома членами комісії .

          8.2.Акт складається безпосередньо за місцем проживання заявника (з вивченням необхідних документів) та з урахуванням поданих заявником  до Радивилівської міської ради довідок та інших необхідних документів.                                                                                                        

          8.3. Члени комісії, які складають акт, при проведенні обстеження мають право доступу до помешкання, де проживає заявник.

          8.4. Комісія має право вимагати у заявника документи про доходи його та доходи членів сім’ї.

          8.5. За достовірність інформації, яка вноситься до акта обстеження, відповідальність несуть заявник та члени комісії.

 

 

 

 

6

 

9. У наданні грошовоїдопомоги може бути відмовлено у випадку

відсутності визначених підстав для надання такої допомоги:

 

           - невідповідності поданих документів;

           - відсутності коштів у бюджеті на зазначені цілі;   

           - відсутності підстав для надання допомоги;

           - повторне звернення особи впродовжроку.

 

 

 

 

Керуючий справами міськвиконкому                            Сергій ГУЩА

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних