Рішення виконавчого комітету №В/14 «Про стан виконавської дисципліни в Радивилівській міській раді за 9 місяців 2022 року»

Кількість переглядів: 327
Скликання: засідання 2022
Сесія: засідання 14/2022
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 27.10.2022
Номер документу: В/14
Назва документу: Про стан виконавської дисципліни в Радивилівській міській раді за 9 місяців 2022 року
Прикріплені файли:
  1. основний документ (0.06 МБ)

 

                                                                                                                        

РАДИВИЛІВСЬКА МІСЬКА РАДА 

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ   РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  27 жовтня  2022  року                                                                                       № 122

 

 

Про стан виконавської дисципліни в Радивилівській

міській раді за 9 місяців 2022 року

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про стан виконавської дисципліни у Радивилівській міській раді за 9 місяців 2022 року, з метою підвищення рівня виконавської дисципліни та персональної відповідальності за виконанням посадових обов’язків, керуючись пунктом 2 частини другої статті 52, ст.ст. 40, 59  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

 

в и р і ш и в :

 

          1.  Інформацію про стан виконавської дисципліни у Радивилівкій міській раді за 9 місяців 2022 року взяти до відому (додається).

          2. Міському голові,  заступникам міського голови, керуючому справами виконавчого комітету, начальникам виконавчих органів міської ради:

          - посилити контроль та забезпечити безумовне і своєчасне виконання завдань, визначених в документах вищих органів влади, депутатських запитах та зверненнях, розпорядженнях та окремих дорученнях голови обласної державної адміністрації, а також рішеннях міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнях і дорученнях міського голови та розглядати на нарадах, засіданнях виконавчого комітету та сесіях міської ради хід їх реалізації з прийняттям конкретних управлінських рішень;

          - забезпечити змістовність та якість інформацій з виконання доручень, визначених у контрольних документах, дотримуючись Регламенту роботи виконавчих органів Радивилівської міської ради та Інструкції з діловодства, своєчасно її надавати загальному відділу міської ради;

          - підвищувати персональну відповідальність працівників з виконання документів вищих органів влади та власних документів. До осіб, які допускають порушення, за наявністю підстав, вживати заходи дисциплінарного стягнення відповідно до чинного законодавства України.

          3. Загальному відділу міської ради ( Олена Кожевнікова ):

          - здійснювати щоденний контроль за виконанням документів;

          - щомісяця проводити аналіз стану виконавської дисципліни;

 

 

 

 

 

2

 

 

          - продовжувати розглядати питання про стан виконавської дисципліни на засіданнях виконавчого комітету міської ради щокварталу.

4. Координацію роботи з виконання даного рішення покласти на загальний відділ міськвиконкому (Олена Кожевнікова ).

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Сергія Гущу .

 

 

            Міський голова                                                                Микола КАРАПЕТЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Додаток

до рішення міськвиконкому

від 27.10.2022  №  122

 

ІНФОРМАЦІЯ

про  стан  виконавської  дисципліни  в Радивилівській міській

раді за 9 місяців 2022 року

 

               Виконавська дисципліна є одним з провідних індикаторів стану справ в органі влади, оскільки своєчасно виконане завдання забезпечує ритмічну і продуктивну роботу, створює приязну атмосферу в колективах і надихає на прагнення позитивного результату.

          Слід звернути увагу посадових осіб міської ради на якість підготовки окремих інформацій про хід виконання розпоряджень та доручень голови обласної та районної держадміністрацій, рішень міської ради та її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови та інших документів, а саме: повне та якісне висвітлення інформації, не допущення орфографічних помилок та інше.

          Нажаль, до цього часу не вдається мінімізувати тенденцію щодо подання документів на підпис керівництву в останній день терміну виконання документів. Тому під загрозою зриву строків виконання перебуває майже третина. Особливо це

стосується контрольних документів з довгостроковими термінами, коли на опрацювання завдань надано достатньо часу.

          З метою підвищення рівня виконавської дисципліни та посилення персональної відповідальності за своєчасне і якісне виконання документів загальним відділом надається методична допомога відділам міської ради та її структурним підрозділам щодо контрольної роботи та ведення діловодства.

          Секретарем міської ради та керуючим справами міськвиконкому систематично аналізується стан виконання плану робіт.

          За 9 місяців 2022 року загальним відділом Радивилівської міської  ради було отримано та зареєстровано:

          - розпоряджень голови облдержадміністрації        - 35 ;

          - розпоряджень голови райдержадміністрації        - 27 ;

          - доручень голови облдержадміністрації               - 27 ;

          - доручень голови райдержадміністрації               - 4   ;

          - заходи облдержадміністрації                               - 1   ;

          - заходи райдержадміністрації                               - 2   ; 

          - рішень обласної ради                                           - 9   ;

          - рішень районної ради                                          - 2   ;

          - листів органів влади вищого рівня, правоохоронних органів, організацій, установ та підприємств  (вхідна документація)              - 1623;

          - запитів на публічну інформацію                          - 34.

Вищезгадані контрольні документи опрацьовано, узагальнено та надіслано відповідні інформації в ОДА та РДА.     Інформації подано вчасно, порушень термінів контролю не виявлено. Всі розпорядження, доручення та плани заходів, які надходять від органів влади вищого рівня виносяться на розгляд виконавчого комітету, на їх виконання приймаються відповідні рішення.

На виконання документів органів влади вищого рівня та відповідно до  плану роботи міської ради і виконавчого комітету з початку 2022 року відбулось 11 (9 позачергових) засідань міської ради, на яких ухвалено 253 рішення, проведено 12 (4 – позачергові) засідання виконавчого комітету, прийнято 116 рішень, видано 449 розпоряджень міського голови.

4

 

За звітний період до загального відділу міської ради надійшло та опрацьовано 1623  вхідних документів . Спеціалістами міської ради та її виконавчого комітету за звітний період підготовлено та направлено вихідної документації – 1784, видано 1535 довідок, складено 248 актів обстеження,  а також  в сільських населених пунктах громади проводиться  робота по вчиненню нотаріальних дій з питань, віднесених законом  до відання органів місцевого самоврядування.  Було вчинено  268  нотаріальних  дій.

Загальним відділом ведеться зведена система пошуку документів контролю органів виконавчої влади, в яку вчасно вносяться зміни та доповнення, відповідно до надходження контрольних документів від вищестоящих органів. Окремо ведуться журнали реєстрації пропозицій, заяв та скарг громадян та журнали особистого прийому міського голови, заступників міського голови, секретаря ради та керуючого справами виконавчого комітету. Форма журналів відповідає вимогам законодавства. Заповнення журналів здійснюється на належному рівні.

          Обов'язковому контролю за своєчасним та якісним виконанням у міській раді підлягають : закони України; Укази, розпорядження, доручення Президента України; постанови Верховної Ради України; постанови, розпорядження, доручення Кабінету Міністрів України; рішення обласної та міської рад, виконавчого комітету міської ради; розпорядження голів обласної та районної державних адміністрацій, обласної ради, міського голови; доручення голів обласної та районної державних адміністрацій,  міського голови; запити та звернення депутатів усіх рівнів; запити від правоохоронних органів; запити на інформацію відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

         Із загальної кількості третина документів було взято на контроль. Це документи, що відображають суспільно-політичну та економічну ситуацію в державі та регіоні, а саме міські програми та заходи з їх реалізації (всього прийнято 33 програми).

          Загальний відділ, на який покладено організаційно – технічне забезпечення контролю у міській раді, послідовно працює в напрямку  налагодження взаємодії з

управліннями та відділами з питань виконання контрольних документів. Типові та індивідуальні строки виконання документів визначені законодавчо.

          З початку  2022 року завдання, визначені в документах органів влади вищого рівня та правоохоронних органів, були виконані,  в основному, в повному обсязі.

          Вихідні документи міської ради, особливо до органів влади вищого рівня, що готуються підрозділами за підписом міського голови, секретаря ради,  заступників міського голови, є юридично правильними, об'єктивними, вміщують конкретні пропозиції, максимально стислі, без повторень та вживання слів, які не несуть смислового навантаження, оформлені за встановленою формою згідно з реквізитами, складеними на відповідних бланках. При складанні тексту обов'язково дотримуються вимоги інструкції з діловодства. Водночас із дотриманням контрольних термінів виконання документів структурним підрозділам  приділяється

увага якості підготовки документів, зокрема їхньому оформленню, грамотності, дотриманню стандартів ведення діловодства.

            І надалі питанню покращення стану виконавської дисципліни у структурних підрозділах міської ради приділятиметься постійна увага.

         

 

 

Керуючий справами міськвиконкому                                 Сергій ГУЩА


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних