Рішення виконавчого комітету №В/12 «Про роботу відділу земельних відносин, екології та благоустрою Радивилівської міської ради»

Кількість переглядів: 316
Скликання: засідання 2022
Сесія: засідання 12/2022
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 29.09.2022
Номер документу: В/12
Назва документу: Про роботу відділу земельних відносин, екології та благоустрою Радивилівської міської ради
Прикріплені файли:
  1. основний документ (0.08 МБ)

                                                                                  

РАДИВИЛІВСЬКА МІСЬКА РАДА 

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ   РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 


Р І Ш Е Н Н Я

 

від 29 вересня 2022 року                                                                        № 102

 

 

 

Про роботу відділу земельних відносин, екології

та благоустрою Радивилівської міської ради

 

 

 

Керуючись 33, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши та обговоривши звіт про роботу відділу земельних відносин, екології та благоустрою (Наталія Кучеренко), виконавчий комітет Радивилівської міської ради

 

в и р і ш и в :

 

1. Звіт про роботу відділу земельних відносин, екології та благоустрою Радивилівської міської ради взяти до відома, додається.

 

 

 

 

Перший заступник міського голови                                           Віктор ІСЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Додаток

до рішення міськвиконкому

від 29.09.2022  № 102

 

З В І Т

 про роботу відділу земельних відносин, екології

та благоустрою Радивилівської міської ради

за 2021 рік та І півріччя 2022 року

 

У своїй діяльності відділ земельних відносин, екології та благоустрою Радивилівської міської ради керується Конституцією України, законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, Постановами та актами Кабінету Міністрів України, міжнародними договорами України, рішеннями міської ради, виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови Положенням про відділ земельних відносин, екології та благоустрою Радивилівської міської ради, а також іншими нормативно-правовими актами.

З метою ефективного використання земель на території Радивилівської ОТГ, дотриманням вимог Земельного кодексу України, Закону України "Про землеустрій" відділом земельних відносин, екології та благоустрою міської ради було внесено зміни в міську довгострокову Програму розвитку земельних відносин на території Радивилівської міської ради на 2020-2025 роки, згідно якої передбачено ряд заходів та робіт із землеустрою:

розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) під об’єктами нерухомого майна комунальної власності;

розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок;

розроблення технічних документацій із землеустрою щодо проведення інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення;

розроблення технічних документацій із землеустрою щодо проведення інвентаризації земельних ділянок промисловості, транспорту та звязку;

проведення нової нормативної грошової оцінки земель населених пунктів;

розроблення технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих за межами населеного пункту;

розроблення проекту землеустрою щодо встановлення межі території територіальної громади Радивилівської міської ради.

В 2021 році Радивилівською міською радою проведено аудит земельних ділянок, розташованих на території  Радивилівської міської ради та державну реєстрацію права власності, оренди, користування на земельні ділянки, здійснену відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”.

З метою недопущення втрат місцевого бюджету Радивилівської міської ради , належного обліку землевласників та землекористувачів, повноти нарахування плати за землю з фізичних осіб забезпечено:

організацію роботи щодо проведення обліку фізичних осіб – платників земельного податку з даними державного земельного кадастру;

проведення звірки , коригування та внесення змін в інформацію за даними Державного земельного кадастру та Реєстру  речових прав на нерухоме майно;

3

 

інвентаризацію власників земель сільськогосподарського призначення, які здають в оренду земельні частки (паї) агроформуванням;

інвентаризацію власників земельних часток (паїв), якими не укладено договори оренди земельних ділянок з агроформуваннями;

інвентаризацію діючих договорів оренди земельних ділянок комунальної та державної форми власності, укладених з фізичними особами.

В ГУ ДПС у Рівненській області надано список громадян- власників землі сільськогосподарського призначення приватної власності (більше 0,5га) не наданих в оренду агроформуванням, для нарахування земельного податку.

Крім того, відділом підготовлено та надано в податкову службу списки орендарів юридичних та фізичних осіб для нарахування орендної плати за землю з фізичних осіб та контролю за нарахуванням орендної плати за землю з юридичних осіб.

Інспектор з благоустрою, екології та земляних робіт відділу земельних відносин, екології та благоустрою Радивилівської міської ради здійснює контроль за станом благоустрою території, дотримання Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою Радивилівської ТГ.

Благоустрій та санітарний стан території основне пріоритетне завдання в роботі інспектора з благоустрою, екології та земляних робіт. Дане питання постійно перебуває на контролі в міськвиконкомі, регулярно розглядається на нарадах при міському голові. Міською радою постійно проводяться заходи, направлені на покращення благоустрою та санітарного стану міста і Радивилівської ТГ.

Проводиться контроль за проведенням земляних робіт. За період 2021 року надійшло 8 звернень на проведення земляних робіт, видано 9 ордерів.

В 2021 році до Радивилівської міської ради надходили звернення щодо видалення зелених насаджень. За результатами проведених обстежень було складено акти обстеження та видано 7 ордерів на видалення аварійних та сухостійних дерев. Всього було видалено понад 105 дерев.

Інспектором з благоустрою, екології та земляних робіт відділу земельних відносин, екології та благоустрою складено 4 протоколи про порушення Правил благоустрою.

Відділом земельних відносин, екології та благоустрою постійно здійснюється пошук резервів наповнення бюджету Радивилівської міської ради платою за землю.

Додатково, на підставі наданої міською радою в Головне управління ДПС у Рівненській області інформації, донараховано 518,57 тис.грн. земельного податку.

Відділом земельних відносин, екології та благоустрою проведено обстеження 25 земельних ділянок, що використовуються власниками нерухомого майна (будівель, споруд, розміщених на земельних ділянках комунальної власності), які ухиляються від вчасного укладання договорів оренди землі.

Комісією по визначенню та відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам було запрошено власників нерухомого майна (розміщеного на земельних ділянках комунальної власності), які ухиляються від вчасного укладання договорів оренди землі.

4

 

Комісією донараховано збитки 5 фактичним землекористувачам, які ухиляються від вчасного укладання договорів оренди землі, та укладено договори про добровільне відшкодування збитків на суму 117,89тис.грн.

Всього за 2021 рік надійшло до місцевого бюджету міської ради 7207933,85грн. плати за землю , що на 1687251,12 грн. більше порівняно з 2020 роком (за 2020 рік надійшло 5520682,73грн. плати за землю), в тому числі:

2903781,72 грн. земельного податку з юридичних осіб (+688548,51грн.);

2791474,80 грн. орендної плати з юридичних осіб (+282332,72грн.);

595431,99 грн. земельного податку з фізичних осіб (+291572,18грн.);

917245,34 грн. орендної плати з фізичних осіб (+424797,71грн.).

Сесією міської ради затверджено ставки земельного податку рішенням “Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Радивилівської міської ради”, чинні з 2022 року.

Рішенням Радивилівської міської ради затверджено  Положення про земельний сервітут та порядок визначення плати за землю при встановленні земельного сервітуту на території Радивилівської міської ради Дубенського району Рівненської області.

З початку року зареєстровано 2 права користування землею, укладено:

  • договори оренди землі на 184 земельні ділянки;
  • додаткові угоди до 10 договорів оренди землі;

-  1 договір земельного сервітуту на частину земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту.

Загальна сума орендної плати згідно укладених договорів оренди, додаткових угод та договору сервітуту становить 1136,53тис.грн.

Рішеннями Радивилівської міської ради затверджено 5 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів на території Радивилівської міської ради.

Відділом підготовлено матеріали та Радивилівською міською радою 11.08.2021 проведено  земельні торги (аукціон) з продажу права оренди двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення : на території Немирівського старостинського округу Радивилівської міської ради площею 3,7370 га (стартова ціна 4432,49грн., річний розмір орендної плати – 17019,37грн.), площею 3,7370 га (стартова ціна 4432,49грн., річний розмір орендної плати – 17108,01грн. ).

В 2021 році відділом підготовлено проекти рішень та сесіє міської ради прийнято 6 рішень міської ради “Про  продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення” на загальну площу 11548 кв.м. та суму коштів від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у комунальній власності 442331 грн.

Відділом земельних відносин, екології та благоустрою готуються проекти рішень, що стосуються земельних відносин та розглядаються на засіданнях постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, містобудування, екології та охорони навколишнього середовища, надалі проекти рішень виносяться на розгляд сесії міської ради .

 

5

 

В 2021 році відділом розглянуто 860 заяв та прийнято  347 відповідних рішень, які повністю відповідають вимогам чинного законодавства.

Всього відділом земельних відносин, екології та благоустрою підготовлено 362 проекти рішень на сесії міської ради.

Крім того, відділом розглянуто та підготовлено відповіді на 251 звернення юридичних осіб.

В 2021 році видано громадянам 152 довідки про наявність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства для надання до територіальних органів Державної служби зайнятості з метою реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу та 69 довідок в Управління праці та соціального захисту населення для оформлення допомоги або субсидії.

Протягом 2021 року відділом земельних відносин, екології та благоустрою   здійснювалося представництво інтересів міської ради, виконавчого комітету міської ради в судових справах, які розглядались в рамках цивільного та адміністративного судочинства.

Забезпечено участь в якості представників інтересів міської ради у 10 судових засіданнях.

За І півріччя 2022 року відділом земельних відносин, екології та благоустрою проведено роботу щодо укладання договорів оренди землі. Як результат, Радивилівською міською радою укладено 24 договори оренди землі на загальну площу 120,6671 га та загальну суму орендної плати 1542519,12грн. , в тому числі: укладено 15 договорів оренди 27 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 101,6354 га на загальну суму орендної плати 189855,38 грн.

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних