З нагоди професійного свята працівників освіти

Дата: 29.09.2017 15:59
Кількість переглядів: 858


Фото без опису у четвер, 28 вересня, серед осінніх декорацій міського парку відбулась «Вчительська імпреза по-радивилівськи». Слова щирої шани та сердечної вдячності адресувались всім, хто щодня відкриває дітям захоплюючий світ знань, науки, мудрості.
Оскільки серце вчителя – неповторний, особливий світ, то й до відзначення професійного свята всіх освітян у Радивилівській об’єднаній громаді підійшли дуже творчо та з неабиякою креативністю.
На момент святкування звичний для ока міських жителів парк Шевченка перетворився на розмаїтий творчий простір із цікавими зонами відпочинку, вільною художньою майстернею під відкритим небом, платформою театральних ініціатив тощо. Тут, наче на великій перерві, освітяни могли дозволити собі деякий час порелаксувати, взяти участь у цікавих майстер-класах з рукоділля, організованих викладачами Радивилівського міського будинку школяра. Або почаювати у незвичайному літературному кафе, смакуючи випічку та вишукану поезію, автори якої - також шкільні вчителі. З творчістю освітянської спільноти відвідувачів арт-кафе знайомили місцеві майстри слова – поетеса, вчитель української мови та літератури Радивилівського НВК «Школа№2-ліцей» Г.Гнатюк, письменник-краєзнавець В.Ящук, автор поетичних збірок, викладач Радивилівського професійного ліцею В.Ярмусь.
Вже традиційно, початок урочистостей до Дня вчителя оздобив музичним асорті дитячий духовий оркестр Будинку школяра . Його звучання гармонійно перехоплювали граційні скрипки й строге фортепіано – красивий, творчий подарунок колегам-освітянам представили педагоги й вихованці Радивилівської дитячої школи мистецтв ім..Г.Жуковського. Ведучі святкової зустрічі – працівники педколективів міських навчально-виховних комплексів А.Савицький та І.Бречко оголосили про початок квесту для молодих педагогів під назвою «Педагогічні манівці», організованого працівниками міського центру служб для дітей, сім’ї та молоді. За результатами пройдених конкурсів та змагань, найбільш спритними виявилась учасники від міської школи-гімназії, за що отримали заохочувальний подарунок від організаторів свята. Як і було заплановано, відбулася презентація досягнень навчальних закладів об’єднаної громади під назвою «Алея педагогічної слави», під час якої кожна шкільна родина дуже старанно продемонструвала різноманітний світ вчительських та учнівських захоплень.
Перед початком концертної програми, що пройшла під назвою «Учителю, твій день сьогодні», з вітальним словом до сіячів доброго, мудрого, вічного звернулись заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух та начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради І.Ковалевська.
- У школах об’єднаної громади працює 379 педагогів та 188 одиниць обслуговуючого персоналу. Ви - ті, хто залишає благословенні сліди на землі, а цими слідами йдуть діти, - зауважила вона, не забуваючи й про слова особливої подяки ветеранам педагогічної праці. Багато з них ще у вчительськім строю, і є гордістю та опорою освітянської спільноти Радивилівщини. Дороговказом для молодої зміни. За довгі роки у вчительській професії, не втомлюючись засівати золото знань дітям, й для колег-освітян стали мудрими наставниками й опорою керівники загальноосвітніх навчальних закладів об’єднаної громади: А.В.Фаєвська, В.В.Гринюк, Л.В.Воронко, Л.В.Крук, Д.Д.Денисюк. Особлива гордість педагогічної родини, наголосила очільниця освітян Радивилівської об’єднаної громади, талановиті фахівці, які успішно плекають талановиту юнь. У цьому сузір’ї достойників, зокрема, й імена Р.К.Ксьондзик, С.М.Вознюка, В.А.Ковальчука, Н.В.Пилипюк. Освітянську галузь чекають нові виклики, зауважила І.Ковалевська. В переддень професійного свята підписано новий закон про освіту, який ставить перед вчителем кардинально інші перспективи.
- Але я переконана: маючи таку спільноту педагогів – знаючих, компетентних, ми з легкістю здолаємо усі перепони на шляху до розвитку освіти нашої громади. Яка має міцні корені, - наголосила Ірина Миколаївна.
За зразкове виконання професійних обов’язків, вагомий особистий внесок у
розвиток освіти та з нагоди Дня працівника освіти почесними грамотами обласного управління освіти, грамотами міської ради, квітами та грошовими конвертами було відзначено кращих сіячів освітянської ниви радивилівської громади: В.В.Гринюка, О.А.Балуцьку, І.В.Вознюк, С.М.Вознюка, Р.Т.Ворожбит, Л.В.Воронко, Л.В.Гулійчук, Г.П.Думицьку, М.В.Іванюк, С.Б.Капусту, Т.М.Качан, Т.К.Козіцька, В.А.Матюшок, В.В.Михалюк, З.М.Орловську, Є.С.Пастух, О.В.Підгірняк, С.М.Прокопович, В.В.Путяк, Г.П.Соболевську, Т.М.Ступак, Н.Л.Черняк, З.І.Янович, Г.Б.Ярмусь. Грамотами Рівненської обласної ради профспілки працівників освіти і науки України були нагороджені голова первинної профспілкової організації Підзамчівської загальноосвітньої школи Радивилівської ОТГ О.І.Ткачук та голова профспілкового комітету школи №2-ліцею С.В.Дубчак.
Яке ж, воно, мабуть, велике, учительське серце, якщо його вистачає на урок, тривалістю ціле життя. Тому й символічно, що свято вчителів припадає на найбільш щедру пору року, коли земля щедриться гарними врожаями, а труд вчителя - людською вдячністю. Приємним сюрпризом працівникам освіти став інтернет-конкурс «Володар дитячих сердець», проведений серед навчальних закладів Радивилівської об’єднаної громади. За його підсумками, найвищий рейтинг в цій номінації здобула С.А.Романюк, вчитель початкових класів Радивилівського НВК «школа№2-ліцей». Активне учнівське голосування забезпечило два інші призові місця теж педагогам цього навчально-виховного комплексу: О.О.Горопасі, вчителеві біології, та педагогу-організатору М.М.Чоловічок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних