Рішення виконавчого комітету №В/4 «Про стан роботи у сфері цивільного захисту населення, запобіганню   виникнення    надзвичайних   ситуацій на території Радивилівської  територіальної громади »

Кількість переглядів: 123
Скликання: VIII скликання
Сесія: Засідання 4/2023
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 23.02.2023
Номер документу: В/4
Назва документу: Про стан роботи у сфері цивільного захисту населення, запобіганню   виникнення    надзвичайних   ситуацій на території Радивилівської  територіальної громади 
Прикріплені файли:
  1. основний документ (0.03 МБ)

                                                                                             

                                                РАДИВИЛІВСЬКА МІСЬКА РАДА 

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ   РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я                                                                                                

                              

від  23  лютий 2023  року                                                                         № 21

 

Про стан роботи у сфері цивільного захисту населення,

запобіганню   виникнення    надзвичайних   ситуацій

на території Радивилівської  територіальної громади 

 

         

          Керуючись ст. ст, 36, 40, 59 Закону України „ Про місцеве самоврядування в Україні ”, Кодексом цивільного захисту України, заслухавши інформацію провідного спеціаліста з надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційної оборонної роботи і охорони праці   Віталія ВОРОНКА про стан роботи у сфері цивільного захисту населення, запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій на території Радивилівської територіальної громади,  виконавчий комітет  Радивилівської міської ради

 

в и р і ш и в :

 

          1. Інформацію провідного спеціаліста з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, мобілізаційно оборонної роботи і охорони праці  Віталія ВОРОНКА  про стан роботи у сфері цивільного захисту населення, запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій на території Радивилівської територіальної громади, взяти до відома.

          2. Постійно тримати на контролі питання готовності системи цивільного захисту до ефективних дій, у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

          3. Контроль за  виконання даного рішення покласти на провідного спеціаліста надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, мобілізаційно оборонної роботи, та охорони праці  Радивилівської міської  ради Віталія ВОРОНКА.

                                                                                                                       

 

 

 

Міський голова                                                    Микола КАРАПЕТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Додаток

до рішення виконавчого комітету

                                                                                                                                                          від 23.02.2023  № 21

 

ІНФОРМАЦІЯ

про стан роботи у сфері  цивільного захисту населення , запобіганню

виникнення надзвичайних ситуацій на території Радивилівської територіальної громади

 

У своїй діяльності керуюся Конституцією України, Законами України: "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про оборону", "Про правовий режим воєнного стану", "Про військовий обов’язок і військову службу", Статутом територіальної громади міста Радивилів, Кодексом цивільного захисту України, Указами і розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України та нормативно-правовими актами, розпорядженнями міського голови, рішеннями міської ради, виконавчого комітету, регламентом виконавчого комітету, інструкцією з діловодства у виконавчих органах та Положенням.

          Міськвиконкомом Радивилівської міської ради згідно рішення №18 від 28.01.2021 "Про  організацію та ведення цивільного захисту в Радивилівській міській раді" створені  комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та з питань евакуації. Рішенням №19 від 28.01.2021 затверджено Положення про Радивилівську територіальну ланку Радивилівської міської ради територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту . В  2022 році проведено двадцять чотири   засідання комісій з питань ТЕБ та НС Радивилівської міської ради.

          Проведено аналіз стану забезпечення пожежної, техногенної безпеки цивільного захисту  Радивилівської  міської ради в житловому секторі з працівниками Дубенського районного управління  ГУ ДСНС України у  Рівненській області,  спільними рейдовими групами    проведені позапланові відпрацювання населених пунктів Радивилівської міської ради найбільш уражених пожежами, а також тих, де спостерігалась загибель людей.

          Дане питання  розглянуто на засіданні міськвиконкому  24 грудня 2020 року та прийнято рішення за № 325, яким було затверджено план заходів щодо попередження виникнення пожеж на території Радивилівської ТГ в пожежонебезпечний осінньо-зимовий  період 2020-2022 років. 30 червня 2022 року на засіданні міськвиконкому розглядалося питання про організацію роботи щодо забезпечення пожежної безпеки та цивільного захисту на території Радивилівської територіальної громади та прийнято рішення  № 70.

              Розроблені та погоджені спільні комплексні плани – заходів щодо запобігання виникненню пожеж та інших надзвичайних ситуацій, а також загибелі (травмування) людей,  з урахуванням факторів негативного впливу на стан пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Радивилівської  міської  ради.

          Проведено  засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки   та надзвичайних ситуацій Радивилівської міської ради з питання підготовки до

 

3

 

пропуску льодоходу, повені та паводків у 2021-2022 роках на території Радивилівської територіальної громади (протокол № 6 від 26.02.2021). Затверджено  план підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2021-2022 роках.

          В зв’язку із специфікою географічного розташування  Радивилівської  територіальної громади та відсутністю  великих річок на її території немає об’єктів та водогосподарських споруд, які знаходяться в зоні впливу шкідливої дії  льодоходу, повені та паводків.  

          Сектор соціального захисту населення Радивилівської  міської ради проводить моніторинг стану травматизму невиробничого характеру. Міськвиконкомом постійно вживаються заходи щодо забезпечення реалізації профілактики травматизму невиробничого характеру.

          На території Радивилівської ТГ в кожному старостинському окрузі розгорнута робота консультативних пунктів, де проводиться  навчання населення  діям  у надзвичайних ситуаціях, пожежної безпеки, проводиться інформування населення, розповсюджуються пам’ятки про методи реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, запобігання пожежам у житловому секторі та підвищення рівня знань населенням запобігання пожежам у житловому секторі та підвищення рівня знань населення Радивилівської територіальної громади правил пожежної безпеки, затверджених розпорядженням голови облдержадміністрації від 17 лютого 2014 року № 60.

          Розроблені плани реагування на надзвичайні ситуації, цивільного захисту населення на 2022 рік, плани евакуації населення, у тому числі, в частині визначених заходів, евакуації осіб з інвалідністю, груп населення, які перебувають в  закладах охорони  здоров"я, освіти та соціального захисту.    

          Питання про стан  пожежної  безпеки на території Радивилівської територіальної громади та проведення профілактичних заходів щодо попередження виникнення пожеж в житловому секторі, недопущення загибелі людей було розглянуто на засіданяхі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Радивилівської міської ради  (протокол №10 від 21.04.2022, №11 від 26.05.2022, №14 від 27.06.2022, №17 від 30.08.2022, №21 від 03.10.2022, №22 від 23.11.2022).

          Старостами старостинських кругів Радивилівської ТГ та виконавчим комітетом міської ради  проводиться роз’яснювальна робота серед  населення територіальної громади  про необхідність  дотримання вимог техногенної та  пожежної безпеки  , покращення протипожежного стану об’єктів в житловому секторі ,  забезпечення безпеки людей при використанні електричних, газових приладів та пічного опалення, з метою попередження виникнення надзвичайних подій, утримання шляхів евакуації та евакуаційних виходів вільними і нічим не захаращеними, справності систем протипожежного захисту, забезпечення первинними засобами пожежогасіння,  попередження побутового травматизму .

      Забезпечено суворий контроль за дотриманням правил пожежної безпеки при експлуатації електроустановок, проведенням ремонтних, зварювальних                та   інших    вогневих     робіт ,  справністю   засобів    пожежогасіння ,  джерел

4

 

протипожежного  водопостачання, блискавко захисту  тощо на об’єктах Радивилівської ТГ.

       На постійному контролі проведення протипожежних тренувань (тренування персоналу у діях на випадок пожежі) на всіх підприємствах, установах, організаціях  Радивилівської ТГ, незалежно від чисельності працюючих. На об’єктах з масовим перебуванням людей проводяться такі тренування, як евакуація людей , відповідно до вимог Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444.

        В травні місяці 2022 року проведені тренування з практичним  відпрацюванням   планів  залучення сил та засобів  при виникненні  лісових і торф’яних  пожеж  .

          Через засоби масової інформації  проводилось  інформування населення про стан  пожежної безпеки  в лісових  масивах  , на торфовищах, сільськогосподарських угіддях та приватних присадибних ділянках .   

          На постійному контролі перебуває питання по  забезпеченню надійного телефонного зв'язку між лісництвами та населеними пунктами Радивилівської ТГ.

      На базі Дружбівського старостинського округу діє добровільна пожежна дружина,  яка забезпечена  двома пожежними  автомобілями,  паливно-мастильними матеріалами та мобільним зв'язком.  З  метою недопущення  нещасних випадків серед населення Радивилівської ТГ на пленарному засіданні позачергової двадцять восьмої сесії VІІІ скликання 15червня 2022 року було прийнято рішення № 880 "Про встановлення обмежень щодо загального водокористування на водних об'єктах", яким заборонено купання, плавання на човнах та інші види загального водокористування, при яких здійснюється контакт з водою на водоймах Радивилівської ТГ на період з                16 червня по 10 вересня 2022 року, проведено засідання  комісію ТЕБ НС                  27 червня 2022 року з даного питання та прийнято рішення №14 .

          В закладах освіти Радивилівської ТГ  проводиться робота  з правил пожежної безпеки ,спрямована на запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем. Проведено інструктажі з безпеки життєдіяльності  під час  зимових  і літніх канікул . Працівниками освіти проведено виховні роботи з дітьми, спрямовані на запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем, вивчення правил пожежної безпеки, на запобігання травмування і загибелі дітей на пожежах  та необережне поводження з вогнем, а також при проведені батьківських зборів в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах  Радивилівської ТГ проведено роз’яснювальну роботу серед батьківської громадськості, спрямовану на запобігання травмування і загибелі дітей на пожежах шляхом розповсюдження інформативних пам’яток, класними керівниками проведені інструктажі з безпеки життєдіяльності з учнями  перед зимовими канікулами. Зокрема, проведено екскурсії в пожежну частину м.Радивилів  ДПРЗ-4 Дубенського районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області. Проведено протипожежні тренування.

 

5

 

          Питання протипожежного стану розглянуто  на нараді в грудні 2022 року з керівниками закладів освіти Радивилівської міської ради, вжито заходи щодо забезпечення належного рівня протипожежного захисту місць масового святкування Новорічних та Різдвяних свят в приміщення на території Радивилівської ТГ.              

          На  контролі  перебувають  питання  щодо залучення частини матеріального резерву у вигляді паливно-мастильних матеріалів для пожежно-рятувального підрозділу Дубенського районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, добровільної пожежної команди с.Дружба на запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій осінньо - зимого пожежонебезпечного  періоду 2022 -2023 років  на території Радивилівської ТГ.

          Систематично проводиться профілактично роз’яснювальна робота  соціальними працівниками на закріплених територіях Радивилівської  міської ради з особами похилого віку, з інвалідністю, багатодітними, неблагополучними сім’ями,  іншими особами та сім’ями, які опинилися у складних сімейних обставинах, які знаходяться  на обслуговувані.

 

 

 

 

 

 Керуючий справами міськвиконкому                                   Сергій ГУЩА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних