Рішення виконавчого комітету №В/6 «Про стан соціального обслуговування та надання соціальних послуг населенню на території Радивилівської громади»

Кількість переглядів: 369
Скликання: засідання 2022
Сесія: засідання 6/2022
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 26.05.2022
Номер документу: В/6
Назва документу: Про стан соціального обслуговування та надання соціальних послуг населенню на території Радивилівської громади
Прикріплені файли:
  1. основний документ (0.05 МБ)

                                                                      

РАДИВИЛІВСЬКА МІСЬКА РАДА 

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

 

Р І Ш Е Н  Н Я

  

від  26  травня2022 року                                                                              № 56

 

 

Про стан соціального  обслуговування  та

надання соціальних послуг населенню на

території Радивилівської громади

 

 

          Відповідно до статті 34, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», «Про соціальні послуги», «Про державні нагороди України», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги»,постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» та листа Міністерства соціальної політики України «Про впровадження та використання Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради Катерини Наконечної, з метою підвищення ефективності роботи, вирішення питань щодо соціального захисту мешканців громади, та враховуючи вимоги чинного законодавства, виконком Радивилівської міської ради

 

в и р і ш и в:

 

          1. Інформацію начальника відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради Катерини Наконечної про стан соціального обслуговування та надання соціальних послуг населенню на території Радивилівської громади взяти  до відому (додається).

          2. Відділу соціального захисту населення Радивилівської міської ради здійснювати прийом заяв та документів на усі види державних соціальних допомог , компенсацій, пільг, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива з використанням інформаційних систем Міністерства соціальної політики України (програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»).

 

 

 

2

 

 

          3. Радивилівському міському центру соціальних служб забезпечувати на ранньому етапі виявлення сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, здійснювати облік сімей /осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах та забезпечувати соціальний супровід прийомних та патронатних сімей.

          4. Радивилівському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надавати соціальні послуги особам похилого віку, інвалідам, іншим громадянам, які перебувають у складних обставинах і потребують соціального обслуговування.

          5. Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців громади та надавати консультації громадянам з питань соціальної підтримки шляхом співбесіди, визначати потреби громадян у соціальній підтримці.

          6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Олександра Пастуха.

 

 

 

Міський голова                                                              Микола КАРАПЕТЯН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Додаток

до рішення міськвиконкому

від 26.05.2022  № 56

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

про стан соціального обслуговування та надання

соціальних послуг населенню на території

Радивилівської громади в 2021 році

 

          Основним завданням відділу соціального захисту населення є забезпечення реалізації державної соціальної політики на території Радивилівськоїтериторіальної громади у сфері соціального захисту населення і здійснення її безпосередньої діяльності.

          Відділ, відповідно до визначених повноважень, надає адміністративні послуги соціального характеру, за принципом фрон-офісу.

          Впродовж 2021 року відділом проводилась робота з реалізації завдань, визначених законами України, Постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України у сфері здійснення прийому документів на усі види державних соціальних допомог, пільг, субсидій та компенсацій.

          Послуги соціального характеру мешканцям Радивилівської ТГ надаються відповідно до Програмного комплексу «Соціальна громада» в Центрі надання адміністративних послуг та у старостинських округах об’єднаної територіальної громади.

          Прийом заяв та документів від жителів громади здійснюється в електронному вигляді на призначення усіх видів соціальних допомог, пільг та житлових субсидій, з подальшою передачею документів у паперовому вигляді в управління та соціального захисту населення Дубенської районної державної адміністрації для опрацювання та прийняття відповідних рішень. На даний час відділом соціального захисту населення надається 62 адміністративних послуги соціального характеру, з них 42 послуги надається з використанням електронного документообігу з використанням ПК «Соціальна громада».

          В 2021 році спеціалістами відділу соціального захисту, а також уповноваженими особами старостинських округів було прийнято 2093 електронних заяви від мешканців Радивилівської територіальної громади, з них: 1029 – соціальних допомог, 698 – субсидій, 366– пільг. З усіх 2052 прийнятих заяв управлінням соціального захисту населення Дубенської районної державної адміністрації надано відповідь по 862 заявах, з них: 281 – соціальних допомог, 306 – субсидій та 275 – пільг.

          На території Радивилівської ТГ 1589 домогосподарств отримує житлові субсидії.

          В межах громади та на запити відповідних структурних підрозділів Радивилівської міської ради відділом соціального захисту протягом 2021 року видано 156 інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

          Щодо присвоєння почесного звання «Мати-героїня» з відповідною заявою та усіма необхідними документами до Радивилівської міської ради звернулося 5 осіб.

          На території Радивилівської  територіальної громади проживає 275 сімей, які мають статус «Багатодітна сім’я», 80 – малозабезпечених сімей. Діти з багатодітних сімей користуються пільгами при відвідуванні різних видів гуртків та секцій.

 

 

4

 

          Станом на 01.01.2022 на території громади проживає 21 внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території України, з них:                            м. Радивилів – 19 осіб; село Опарипси – 1 особа; село Лев’ятин – 1 особа. Відділом соціального захисту населення проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з питань надання соціальної підтримки та соціальних послуг за місцем проживання переселених громадян. За необхідності переселеним сім’ям надається гуманітарна допомога. Звернення, які надходять від даної категорії населення розглядаються першочергово.

          Відділом соціального захисту населення міської ради проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота серед жителів громади з питань, що стосуються надання та оформлення різного виду соціальних допомог, пільг та житлових субсидій, а також надаються роз’яснення та допомога в написанні заяв щодо отримання матеріальних допомог окремих категорій населення.

          Одним з пріоритетних напрямів діяльності міського центру соціальних служб є виявлення сімей, дітей та молоді, які потребують соціальної підтримки, оцінка їх потреб, надання соціальних послуг, організація своєчасної допомоги шляхом взаємодії з іншими установами та організаціями.

          У Радивилівському міському центрі соціальних служб на даний момент працює директор та 2 фахівці із соціальної роботи, які  забезпечують на ранньому етапі виявлення сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та можуть запобігти появі нових проблем та сприяти збереженню біологічної сім’ї. Систематично здійснюється облік сімей /осіб/, які опинилися у складних життєвих обставинах.

          До сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, належать сім’ї (особи), які не можуть самостійно подолати або мінімізувати негативний вплив, зокрема, таких обставин:

          1) жорстоке поводження з дитиною в сім’ї;

          2) відсутність постійного місця роботи у працездатних членів сім’ї (особи);

          3) відсутність житла, призначеного та придатного для проживання;

          4) відбування покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, взяття під варту одного з членів сім’ї (особи), насильство в сім’ї (у тому числі щодо дитини);

          5) тривала хвороба, встановлена інвалідність (у тому числі дітей), вроджені вади фізичного та психічного розвитку, малозабезпеченість, безробіття одного з членів сім’ї (особи), що негативно впливає на виконання батьківських обов’язків, призводить до неналежного утримання дитини та догляду за нею;

          6) спосіб життя, внаслідок якого один із членів сім’ї (особа) частково або повністю не має здатності чи можливості самостійно піклуватися про особисте життя та брати участь у суспільному житті;

          7) ухиляння батьків від виконання обов’язків з виховання дитини;

          8) відібрання у батьків дитини без позбавлення батьківських прав;

          9) стихійне лихо;

          10) дискримінація осіб та/або груп осіб.

          Соціальна робота фахівців із соціальної роботи спрямована на:
          - раннє виявлення,облік та соціальний супровід сімей,які опинилися в  складних життєвих обставинах;

          - проведення інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на формування засад усвідомленого, відповідального батьківства;

          - робота по створенню прийомних, патронатних сімей, забезпечення соціального супроводження прийомних, патронатних сімей;

 

5


          - надання послуг, соціальна підтримка сімей,  які опинилися в складних життєвих обставинах;

          - проведення інформаційно-просвітницьких, профілактичних заходів у дитячому   та  молодіжному середовищі.

          В процесі роботи з даною категорією сімей нашої громади, працівниками Центру визначено основні причини, з якими найчастіше пов’язані проблеми, що виникають у них:  пияцтво,  безробіття,  низький рівень виховного потенціалу батьків,  залежність.  труднощі підліткового віку,  непрацездатність,  хвороба дитини,  конфлікт між членами родини,  різні види насильства.  Важливим фактором сімейного неблагополуччя також є низький рівень матеріального забезпечення.

         Впродовж  2021 року фахівці  міського центру соціальних служб відвідали 216 сімей, з них виявлено 37 сімей, у них 75 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, яким надано 290 послуг. Надано послуги із соціальної адаптації, здійснювалося представництво інтересів, соціальна профілактика, консультування, інформування, надавалася натуральна допомога у вигляді продуктів харчування, одягу та взуття. До надання матеріальної допомоги постійно залучаються благодійники, волонтери, молодіжна рада, ФОПи, представники влади і просто пересічні громадяни.

         Важливими  критеріями  якості  соціальної роботи є відсоток сімей,  у яких вирішено складні життєві обставини.  Можна зробити висновок, що велика кількість сімей громади перебуває в складних життєвих обставинах через матеріальні труднощі, частина із сімей в кризі – мають більше соціально-педагогічні та психологічні проблеми. Тому необхідно індивідуально для роботи з окремими сім’ями залучати фахівців, котрі б надавали необхідну допомогу.

           Фахівцями із соціальної роботи Радивилівського міського центру соціальних служб та іншими суб’єктами соціальної роботи вирішувались питання надання комплексної допомоги у подоланні життєвих проблем: проводилась соціально-педагогічна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, спрямованих на всебічний розвиток дитини, формування навичок догляду за дитиною, відродження материнських почуттів, збереження здоров’я матері та дитини, облаштування оселі та приведення помешкання до належного санітарно-гігієнічного стану, безпечного для перебування в ньому дитини, надавалась допомога в оформленні необхідних документів, проводилась профілактична робота щодо усунення та попередження проявів негативної поведінки у батьків, пияцтва, профілактики насилля у сім’ї, сприяння в медичному обстеженні та  оформленні інвалідності, працевлаштування та інше.

          Здійснено 13 виїздів у населені пункти Радивилівської територіальної громади. Проведено 11 групових заходів з питань профілактики негативних явищ та здорового способу життя , охоплено 208 осіб, надали 42  індивідуальні консультації. Серед учнівської молоді проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо перебування на вулиці у вечірній час та адміністративну відповідальність за вживання, придбання та розповсюдження спиртних напоїв та наркотичних речовин. Проведено спільно із ювенальною превенцією та службою у справах дітей міської ради 28 рейдових перевірок по виявленню неповнолітніх, які вживають спиртні напої, перебувають без контролю дорослих на вулиці та у закладах відпочинку у нічний час. З дітьми та батьками проведено профілактичні заходи.          

         Проведено профорієнтаційну роботу із 9 дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах щодо подальшого навчання у  Радивилівському професійному ліцеї, 6 дітей вступили до професійного ліцею.

6

 

          Величезною проблемою населення громади є приховування фактів здійснення домашнього насильства одним членом сім’ї по відношенню до іншого. Хоча прямих звернень з цих питань до правоохоронних органів поступає відносно небагато, насправді їхня кількість в рази більша. Протягом звітного періоду надійшло 6 повідомлень щодо сімейного насилля, 5 з яких вчинено відносно дорослих, а 1 – відносно неповнолітньої. Фахівцями із соціальної роботи вживаються заходи щодо недопущення вчинення повторно таких випадків, однак є ряд проблем, які не можливо подолати в роботі з такими сім’ями самостійно.

         Міським центром соціальних служб було підготовлено та надіслано до Міністерства соціальної політики пакет документів для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованої служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Документи були розглянуті, в результаті чого Радивлівській ТГ виділено кошти в сумі 86 840 грн. для здійснення ремонту, придбання оргтехніки та облаштування консультаційного пункту  по роботі із жертвами, постраждалими від домашнього насильства.

          Згідно рішення Радивилівської міської ради від 27 травня 2021 року № 126 «Про спеціалізовану службу підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» при Радивилівському міському центрі соціальних служб створена дана Служба та затверджено Положення про її діяльність.

        Приміщення, в якому розміщена спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі є окрема кімната, площею 14.5 кв.м. У виділеній кімнаті здійснено поточний ремонт, проведено облаштування її необхідним інвентарем, комп’ютерною та офісною технікою.

         Роботу в консультативній службі проводять штатні працівники Радивилівського міського центру соціальних служб. При необхідності залучаються фахівці, які мають відповідну кваліфікацію у сфері соціальної роботи, педагогіки, психології та права.

         Консультативна служба відповідно до покладених на неї завдань здійснюватиме свою діяльність за такими напрямами:

          - проведення психологічного обстеження постраждалої особи та організація надання їй за потреби первинної  підтримки;

          - надання первинної консультаційної та психологічної допомоги, у тому числі із залученням фахівців інших загальних або спеціалізованих служб підтримки;

          - надання постраждалій особі або її законному представнику (якщо такий представник не є кривдником) інформації про права такої особи, а також про можливості, функції та повноваження суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, можливості отримання нею подальшої підтримки та надання їй за потреби контактів зазначених суб’єктів;

          - проведення оцінки потреб постраждалої особи;

- визначення необхідності в екстреній психологічній допомозі (кризовій інтервенції) та вирішення питання щодо направлення постраждалої особи до загальної чи спеціалізованої служби підтримки постраждалих осіб;

          - інформування органів місцевого самоврядування, служби у справах                 дітей, уповноваженого підрозділу органу Національної поліції про виявлення                    фактів домашнього насильства за наявності добровільної поінформованої                                 згоди  постраждалої  особи , крім  випадків  вчинення  насильства  стосовно дітей і

 

7

 

недієздатних осіб або виявлення актів насильства кримінального характеру, коли така згода не вимагається;

          - у разі виявлення факту домашнього насильства стосовно дитини - інформування не пізніше ніж до закінчення однієї доби служби у справах дітей та уповноваженого підрозділу органу Національної поліції.

          Надання соціальних послуг консультативною службою постраждалим особам здійснюватиметься на безоплатній основі відповідно до державних стандартів надання соціальних послуг.

          Соціальною роботою ЦСС охоплена 1 прийомна сім’я, у якій виховується 2 дитини, позбавлені батьківського піклування. Спільно з прийомними батьками складені та систематично обговорюються плани соціального супроводження для вирішення нагальних питань життєдіяльності, створення належних умов для розвитку і виховання дітей. В ході соціального супроводження протягом звітного періоду цій сім’ї надавалась допомога у вирішенні питань навчання прийомних дітей, здобуття ними освіти, просвітницька робота щодо всебічного і гармонійного розвитку дитини, участь у формуванні життєвих навичок дитини, планування життя, підготовка до самостійного життя, адаптації дитини до оточуючих, допомога у розв’язанні конфліктних ситуацій сімейного виховання, попередження негативних явищ. В ході здійснення соціального супроводження протягом 2021 року прийомній сім`ї було надано 24 соціальні послуги.

          З метою поширення інформації про сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, формування позитивної думки мешканців міста, фахівцями центру розповсюджено пам’ятки та листівки: «Візьміть дитину у родину» , «Чужих дітей не буває». Також в засобах масової інформації та соцмережах були розміщені інформаційно рекламні матеріали та відеоролики щодо популяризації створення прийомних та патронатних сімей. Зокрема, «Подаруй дитині родину», «Допомога дітям»...

       На обліку в Центрі перебуває 13 осіб з числа дітей-сиріт (18-23р.)  та  18 дітей, які знаходяться під опікою та піклуванням.

       В банку даних Центру перебуває  93  дитини з особливими потребами, які отримали натуральну допомогу у вигляді новорічних подарунків. Соціальними послугами охоплено 6 сімей з інвалідністю, яким надано 52 індивідуальних консультацій та 2 дітей направлено на оздоровлення.

       З метою надання соціальних послуг неповнолітнім та молоді, які засуджені до покарань не пов'язаних з позбавленням волі Центр  співпрацює із сектором пробацій, згідно складеного меморандуму . Здійснюються заходи, спрямовані на формування та закріплення здорового способу життя, профілактики наркоманії, соціально-небезпечних хвороб, надаються індивідуальні консультації, згідно складених індивідуальних програм сектору пробацій. Індивідуальною соціальною роботою центру охоплено 9 осіб, засуджених до покарань, не пов’язані з позбавленням волі.

       На виконання Постанови Кабінету Міністрів України №1751 «Про затвердження Порядку призначення і виплат державної допомоги сім’ям з дітьми» від 27.12.2001  зі змінами та доповненнями з метою раннього виявлення сімей в складних життєвих обставинах, фахівцями Центру відвідуються сім’ї,  яким призначена  одноразова допомога при народжені дитини. Протяом 2021 року  здійснено 31 обстеження сімей, в них  виховується 42 дитини.

        На  Центри безпосередньо покладено завдання щодо соціальної та психологічної підтримки учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

8

 

          Фахівцями Радивилівського міського центру соціальних служб проведена робота щодо соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, здійснено оцінки потреб цих сімей.  Соціальною роботою охоплено 3 сімї загиблих учасників АТО та 7 сімей учасників АТО, з них: 3 сім’ям надано допомогу в оформленні документів та вручено дітям подарунки до Дня Святого Миколая, 2 дітей направлено на відпочинок  до ССОК «Веселка» .

          За сприянням фахівців із соціальної роботи ЦСС 3 внутрішньо переміщених сімей, в яких виховується 7 дітей отримали допомогу у вирішенні нагальних питань життєдіяльності.

          З метою контролю за способом життя та поведінкою неповнолітніх спільно із службою у справах дітей та працівниками правоохоронних органів, проведено 24 профілактичних рейдових  перевірки  у місця відпочинку молоді (барах, кафе, клубах району)  та 24 – «Діти вулиці» по виявленню дітей, які перебувають на вулиці, парках, скверах, підвальних приміщеннях у навчальний час, схильних до бродяжництва та жебракування.

Протягом звітного періоду було підібрано та направлено на оздоровлення 39 дітей пільгових категорій в оздоровчих таборах.

          Працівники міського центру соціальних служб здійснюють посередницьку діяльність у наданні гуманітарної допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Допомогу у вигляді одягу та взуття бувшого у вжитку отримали 36 сімей. До Новорічних свят 167 дітей отримали солодкі подарунки.

          Проведено акцію  «Молодь проти тютюнопаління», де 51 учасник ознайомився із шкідливим впливом тютюнової залежності.

          Постійно висвітлюється інформація про проведену роботу в засобах масової інформації. Надається інформація щодо попередження сімейного неблагополуччя, соціального сирітства, насильства в сім’ях, популяризації сімейних форм виховання.

          Центром проводиться спільна робота з усіма суб’єктами соціальної роботи, як того вимагає чинне законодавство.

          Протягом звітного періоду по Радивилівській ТГ соціальні послуги надавалися Радивилівським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для 1202 громадян похилого віку, інвалідам, іншим громадянам, які перебувають у складних обставинах і потребують соціального обслуговування.

  Соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома обслужено  183 особи, яким надано біля 60 видів послуг. На платній основі було надано послуг для 25 осіб на суму  23 310 грн.

  Для створення рівних можливостей для людей похилого віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями, інтегрування їх у суспільство, повернення до повноцінного життя при територіальному центрі працює відділення денного догляду. Послугами відділення за звітний період скористалось 568 жителів Радивилівської ТГ. Здійснювався підвіз спецавтомобілем із старостинських округів громади для надання послуг денного догляду для 10  осіб з інвалідністю (жителів Підзамчівського старостинського округу).

  В пункті прокату засобів реабілітації та пересування обслужені 123 осіб. Всього у тимчасове користування видано 142 одиниці засобів пересування та реабілітації.

  Працівники відділення проводять культурно-масову роботу серед людей похилого віку та інвалідів, сприяють роботі ветеранських клубів, яким належить особливе місце в системі соціальної адаптації.  Щорічно в територіальному центрі

 

 

9

 

спільно з районними громадськими організаціями проводяться різноманітні тематичні заходи. Протягом 2021 року було проведено 3 тематичних заходи.

          При відділенні соціальної допомоги вдома надають послуги швейна та взуттєва майстерня, а також перукарня. За 2021 рік було  обслужено 530 осіб, яким надано 1011 послугу на суму 44750 грн.

  Послугами відділення стаціонарного догляду терцентру за 2021 рік скористалось 20 осіб (з них жителів Радивилівської територіальної громади – 4  особи).

У відділеннях територіального центру соціального обслуговування запроваджено державні стандарти надання соціальних послуг догляд вдома,  стаціонарний догляд та денний догляд. В установі сформовано паперову  базу даних щодо соціального обслуговування (надання соціальних послуг) вразливих верств населення.

Для потреб відділення стаціонарного догляду було придбано 2 сучасні електроплити з витяжками на загальну суму 31937 грн., сантехнічне та інше обладнання для санвузла за 16909 грн.

Мешканці та персонал забезпечені засобами індивідуального захисту, антисептиками для рук та дезінфікуючими засобами.

Оновлено обладнання та інструменти для перукарні. Закуплено «професійного класу» крісло, мийку, візок, сухожар (стерилізатор), машинку для стрижки, фен на загальну суму 23193 грн.

Приділялася увага і покращенню стану утримання будівель терцентру, так у 2021 році проведено:

- поточний ремонт житлових кімнат у приміщенні відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в м.Радивилів, вул.Садова, 4, будівля №3, кім. №1, 4. Загалом освоєно 14053 грн.;

- поточний ремонт коридору, санвузла та кімнати гігієни у приміщенні відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в м.Радивилів, вул.Садова, 4, будівля №3. Освоєно 35184 грн.              

Інклюзивно-ресурсний центр Радивилі


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних