Щодо сплати єдиного податку ФОП, який був мобілізований

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 25 підрозд. 10 «Інші перехідні положення» розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які мали або не мали найманих працівників, призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, під час особливого періоду, визначеного Законом України від 21 жовтня 1993 року № 3543-ХІІ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», на весь період їх військової служби звільняються, зокрема, від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з єдиного податку відповідно до глави 1 розд. XIV «Спеціальні податкові режими» ПКУ. 

Призначення платежу при сплаті податкового боргу

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що Міністерством фінансів України наказом від 22 березня 2023 року №148  (далі – наказ №148) затвердив новий Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення.  

Застосування РРО/ПРРО у разі реалізації на території села, селища підакцизних товарів

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що підакцизні товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Податковим кодексом України встановлено ставки акцизного податку.

За використання лісових ресурсів платниками Радивилівщини сплачено 2,8 млн грн ренти

За десять місяців 2023 року платниками Радивилівщини до бюджетів усіх рівнів сплачено 2,8 млн гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів. Наразі сума сплаченого податку на 600 тис гривень перевищує минулорічні показники за аналогічний період.

Про нарахування та сплату податку з доходів фізичних осіб

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що податок, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету згідно з Бюджетним кодексом України. Податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.