Щоб маршрутки не обминали віддалені села

Дата: 29.01.2017 21:31
Кількість переглядів: 845

Депутати Радивилівської міської ради адресували звернення до Рівненської обласної адміністрації: наголошують, є необхідність  врегулювання питання у сфері перевезень пасажирів автомобільним транспортом.

…Йдеться про розроблення механізму дотримання балансу між внутрішньо обласними та внутрішньо районними автобусними маршрутами за принципом формування маршрутної мережі:  село – районний центр, районний центр – обласний центр.

Державне регулювання та контроль у сфері автомобільного транспорту, спрямовані на забезпечення балансу інтересів держави, органів місцевого самоврядування, користувачів транспортних послуг та підприємств, установ, організацій – суб’єктів господарювання на автомобільному транспорті незалежно від форм власності впродовж 2007-2011 років у Рівненській області забезпечувала «Програма розвитку автомобільного транспорту», відповідно до якої було затверджено погоджену з районними державними адміністраціями автобусну маршрутну мережу приміських та міжміських автобусних маршрутів в межах області. В основу цієї програми було закладено принцип формування маршрутної сітки за такою послідовністю: село – районний центр, районний центр - обласний центр, обласний центр або міста обласного значення – м.Київ.  Це задовольняло інтереси і перевізників, і пасажирів, бо в такий спосіб прибуткові маршрути об’єднували з соціальними, усуваючи збитковість останніх. Але Програма 2007-2010 років втратила свою чинність, а нової в обласній державній адміністрації прийнято так і не було.

Відтак, беручи участь у конкурсах маршрутних перевезень за формулою «обласний центр – районний центр», перевізники більше не долучаються до конкурсів «районний центр - село» (нарікаючи на незадовільний стан дорожнього покриття, невеликий пасажиропотік, велику кількість пільговиків тощо). Такий нераціональний стан речей викликав численні скарги-звернення місцевих перевізників та пасажирів-жителів Радивилівського району, неблагополучна ситуація з автобусним сполученням до віддалених сіл склалась і в Радивилівській об’єднаній громаді: у окремі з них громадський транспорт не заїжджає взагалі. Тож, щоб, нарешті, вирішити болючу проблему із доїздом громадського транспорту у віддалені села, депутати Радивилівської міської ради, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування», під час роботи позачергової п’ятнадцятої сесії ухвалили  колективне звернення до обласних чиновників, у якому закликають розробити та затвердити програму розвитку автомобільного транспорту на 2017-2022 роки, а також розробити механізм дотримання «золотої середини» інтересів пасажирів та перевізників при розробці внутрішньо обласної та внутрішньо районних маршрутних сіток.

Наталка Янчин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних